
Sidste år postede jeg en opskrift på rabarbermuffins, som smagte skønt, men ikke så meget af rabarber, som jeg godt kunne have tænkt mig. I denne weekend har jeg bagt en portion jordbær-rabarbermuffins, hvor der er skruet op for indholdet af rabarber og justeret lidt hist og pist – og jeg er meget tilfreds. De smager rigtig godt, er lækre svampede og har en dejlig blød konsistens.
Jeg har tilføjet jordbær, som giver et pift til smagen, der dog ikke er så gennemtrængende. Hvis du gerne vil have dem til at smage mere af jordbær, kan du bare tilsætte flere og justere konsistensen med lidt mere mel. Jeg har brugt en portion frosne, men glæder mig ubeskriveligt meget til jordbærsæsonen snart begynder. Så skal jeg helt sikkert lave en portion af disse jordbær-rabarbermuffins med friske, selvplukkede bær!
Det er en temmelig stor portion, så du kan evt. halvere mængden af alle ingredienserne. På den anden side, så egner de sig glimrende til at putte i fryseren og kan tøes op på 1 minut i mikroovnen, hvis snacktrangen melder sig. De er også ganske fortrinlige at tage med på tur, da de mætter godt, bl.a. fordi der er havregryn i.
Jordbær-rabarbermuffins – det skal du bruge til ca. 30 stk.
Rabarberkompot
- 700 g rabarber (9 stængler)
- 200 g frosne jordbær
- 1 spsk vanillepulver
- 1,5 spsk kanel
- 100-150 g sukker (afhængigt af, hvor grønne rabarberne er)
Muffins
- 600-700 g hvedemel
- 1,5 spsk bagepulver
- 1 nip salt
- 350 g sukker
- 4 æg
- 1 dl creme fraiche eller andet surmælksprodukt
- 250 g blødt smør
- 100 g havregryn
- 150 g revet marcipan
Sådan bager du jordbær-rabarbermuffins
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Skær toppen og bunden af rabarberstænglerne. Vask dem og skær dem i skiver på 1-1,5 cm
Bland rabarberstykkerne med jordbær og drys vanillesukker, kanel og 100-150 g sukker over
Varm blandingen op og lad kompotten småsimre i 10-15 minutter ved svag varme. Mos gerne jordbærrene lidt, når de er tøet op
Forbered resten af dejen imens
Vend mel, bagepulver og salt sammen
Pisk æg og sukker til det bliver lyst og luftigt
Tilsæt smør og derefter de resterende ingredienser. Hvis du gerne vil have chunks i dejen, så pas på med at røre for kraftigt i den, efter at kompotten er tilsat
Fordel dejen i muffinforme, ca. 2 spsk. i hver
Bag kagerne i ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft
Jeg har egentlig bagt kagerne, fordi vi får gæster senere i dag. Vi gjorde dog et ret godt indhug i mængden i går, mens de stadig var lune. Jeg håber, at der er er rester, når gæsterne har været der… Ellers må jeg jo bare igang igen;)
Hvor mange blev der..? 😋
Set rigtig gode ud og vil prøve at bage dem til næste fødselsdag… 😊
Forfatter
Tak, de smager også virkelig godt😄 Der bliver ca. 30 stk. med de mængder, der står i opskriften. Hvis det er for mange, kan de sagtens holde sig nogle måneder i fryseren. Jeg håber, at de også bliver et hit hos dig😊
Yum, elsker rabarbersæsonnen!
– A
Forfatter
Også jeg😄