Seneste indlæg

  • Nye udfordringer på vej

    Nye udfordringer på vej
  • Herlige, hypede havtorn

    Herlige, hypede havtorn
  • Nem fiskelasagne med grøntsager

    Nem fiskelasagne med grøntsager
  • Kold sommersuppe med daggammelt brød

    Kold sommersuppe med daggammelt brød

Jordskoksuppe

Jordskoksuppe

Jeg elsker suppe, og en brandvarm én af slagsen er en fantastisk måde at varme sig på her i den kolde tid. Her er en nem jordskoksuppe, som er på ingen måde stor gastronomisk kogekunst, men er god, nem og billig vintermad, fordi den er mættende og fyldt med saft og kraft. Jeg brugte en kyllingefond, som vi havde i fryseren, men en god bouillon kan også sagtens du. De øvrige basisingredienser kan også varieres og tilpasses de grøntsager, du har derhjemme.

Jeg synes, at mascarpone giver den helt rigtige kombination af friskhed, fedme og syrlighed til suppen, men du kan sagtens udskifte den med f.eks. creme fraiche eller fløde.

I øjeblikket er jeg især vild med retter, der kan simre videre på komfuret, hvis Selma efterspørger varer fra mit mejeri, lige når jeg tror, at jeg skal til at spise. Og det kan suppe – ofte bliver den bare bedre, hvis den får lov til at stå lidt længere. Hvis du har tid, kan du også lave en stor omgang og fryse den ned i enkeltportioner, der kan tilberedes direkte fra fryseren i en gryde eller mikroovnen.

Nem jordskoksuppe – det skal du bruge

  • 1 kg jordskokker
  • 200 g kartofler
  • 150 g knoldselleri
  • 1 løg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 liter fond eller bouillon
  • 3 spsk mascarpone
  • Lidt revet muskatnød
  • Salt og peber

Nem jordskoksuppe opskrift

Sådan laver du nem jordskoksuppe

Rens grøntsagerne og skær dem i store tern

Nem jordskoksuppe opskrift

Rist dem let i olivenolie uden at de tager farve og dæk med fond/bouillon

Nem jordskoksuppe opskrift

Kog grøntsagerne møre i 15-20 minutter

Blend suppen. Jeg synes, at det er lettest at hælde grøntsager og lidt væske over i en blender ad et par omgange (det er meget varmt, så lad ikke låget slutte helt tæt). Men du kan også bare bruge en stavblender direkte i gryden. Rør mascarpone i og smag til med salt, peber og revet muskatnød. Varm suppen godt igennem inden servering

Lidt stegt bacon, pancetta eller skinke som topping havde været lige i skabet, men det havde jeg desværre ikke. Så suppen blev bare spist med en skive brød til

Nem jordskoksuppe opskrift

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

læs videre

Tags