Seneste indlæg

  • Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller

    Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller
  • Dahl med røde linser og grøntsager

    Dahl med røde linser og grøntsager
  • Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos

    Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos
  • Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

    Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

Kikærtesalat med avocado og feta

Kikærtesalat med avocado og feta

Den her kikærtesalat ville jeg egentlig have serveret som tilbehør til fisk i fredags. Men fisken udeblev, så vi spiste salaten alene, og den kunne sagtens gøre det ud for et helt måltid i sig selv. Portionen var desuden stor nok til, at jeg havde en frokost dagen efter og salaten egnede sig perfekt til at komme i en bøtte og med på legepladsen.

Jeg laver ofte salater, hvor ristede kikærter, avocado og feta udgør basen. De råvarer giver en god fylde og mæthed og en dejlig konsistens, som er sprød og cremet på samme tid. Det øvrige indhold kan så tilpasses sæsonens og grøntsagsskuffens udbud.

I denne version af har jeg bl.a. brugt ramsløg og portulak, som kaldes vinterens brøndkarse. Ramsløg er én af mine favoritsmagsgiverne i forårskøkkenet. Jeg er vild med løgene, fordi de giver godt med smag uden at være for dominerende (styrkemæssigt befinder ramsløg sig et sted imellem hvid- og purløg). Og så er bladenes koncentration af C-vitamin 10 gange højere end i citroner. Så det er bare med at spise løs i den desværre ret korte sæson.

Portulak kender jeg ikke meget til, men det hørte med i den kasse med grøntsager, vi har fået fra Aarstiderne. Bladene smager ikke af alverden, men det var rart med noget frisk bladgrønt her oven på en lang vinter med kål og rodfrugter. Du kan udskifte med spinatblade eller andet bladgrønt.

Det skal du bruge til en stor skål kikærtesalat

  • 2,5 dl tørrede kikærter (svarer til 400 g færdigtilberedte)
  • 1/2 glaskål (eller løg)
  • 1 håndfuld (10-15 stk.) ramsløgblade
  • 1 squash
  • 2 peberfrugter
  • 1-2 dl tomatsovs (eller bare en dåse flåede/hakkede tomater)
  • 1 avocado
  • 200 g fetaost (eller Puck eller lignende)
  • 50 g portulak
  • 1 dusk koriander
  • 1 dusk persille
Salat med kikærter, avocado og feta

Sådan laver du kikærtesalat

Udblød kikærterne natten over og kog dem møre – eller køb dem på dåse, hvor de er klar til brug. Skær alle grøntsager i tern og ramsløgene i strimler

Find en stor pande eller gryde, som du har et låg til. Varm den op og rist kikærter og glaskål 5-10 minutter i lidt olie

Tilsæt ramsløg, squash, peberfrugt og tomatsovs. Tilpas indholdet af tomat, så du får en sammenhængende, men ikke smattet ret

Lad det simre under låg i ca. 10 minutter, så grøntsagerne stadig har bid

Salat med kikærter, avocado og feta

Tag salaten af panden og vend avocado og fetaost i

Server med portulak og krydderurter på toppen

Kikærtesalat

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags