Seneste indlæg

  • Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

    Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret
  • Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

    Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta
  • Sådan får du brugt dine rugbrødsrester

    Sådan får du brugt dine rugbrødsrester
  • Sund spaghetti carbonára

    Sund spaghetti carbonára

Hjemmelavet knækbrød med pulp fra juicemaskinen

Hjemmelavet knækbrød med pulp fra juicemaskinen

Jeg ammer fuldt, farer rundt, sover for lidt og er konstant sulten. Derfor er det dejligt at have en masse lettilgængelige, sunde og mættende snacks i huset. I dag har jeg bagt en omgang knækbrød med pulp. Det bliver der nogle lækre små hapsere ud af, og jeg elsker samtidig tanken om at kunne udnytte noget, der ellers blot ville være et affaldsprodukt fra juicemaskinen.

Jeg har brugt pulp fra en juice lavet på gulerødder og grønkål, men hvis du ikke har pulp, kan du bare tilsætte 2-3 revne gulerødder i stedet.

Kiksene bliver ikke lige så sprøde, som hvis du laver hjemmelavede knækbrød uden pulp, men de er velsmagende og desuden fulde af fibre og gode fedtstoffer. Og så er de hurtige og nemme at lave.

Knækbrød med pulp – Det skal du bruge

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 3,5 dl rugmel
  • 2 dl koldt vand
  • 1,5-2 dl olie
  • 3 dl pulp (eller revne grøntsager)
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt

Knækbrød juicepulp

Sådan laver du knækbrød med pulp

Tænd ovnen på 185 grader (varmluft)

Bland alle ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen. Afstem mængden af olie med indholdet af pulp/grøntsager – blandingen skal være jævn og sammenhængende, men ikke alt for fedtet

Del massen i to lige store portioner og læg hver portion på en bageplade med bagepapir på

Hjemmelavet knækbrød

Fordel dejen, så den fylder hele bagepladen. Dette gøres nemmest ved at dække den med et nyt stykke bagepapir og trykke den flad mellem de to stykker. Brug hænderne eller en kagerulle (eller en vinflaske eller hvad du nu har ved hånden)

Knækbrød med pulp

Knækbrød med juicepulp

Bag knækbrødet ca. 25-30 minutter ved 185 grader (varmluft). Lad det stå lidt på bagepladen efter det er kommet ud af ovnen og sæt det derefter til afkøling på en rist

Knækbrød med pulp

Bræk stykker af knækbrødet, når det er helt tørt. Jeg ved, at nogle knækbrødsbagere skærer pæne firkanter ud (f.eks. med et pizzahjul), inden det bliver bagt eller undervejs i processen. Jeg kan godt lidt, at stykkerne er lidt mere rustikke og ujævne i størrelsen – og desuden er det lettere på den måde;)

Knækbrødene kan spises  med f.eks. ost eller peanutbutter, men smager også skønne au naturel

Juicepulp opskrifter

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

2 Comments

  1. Ane Vistisen
    25. februar 2016 / 13:53

    Det lyder lækkert og rigtig god måde at få brugt pulpen. Jeg har tit lavet knækbrød med chia frø, det bliver også godt

    • Line
      Forfatter
      25. februar 2016 / 14:34

      Det lyder som en god idé, det må jeg prøve næste gang:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags