Seneste indlæg

  • Nye udfordringer på vej

    Nye udfordringer på vej
  • Herlige, hypede havtorn

    Herlige, hypede havtorn
  • Nem fiskelasagne med grøntsager

    Nem fiskelasagne med grøntsager
  • Kold sommersuppe med daggammelt brød

    Kold sommersuppe med daggammelt brød

Kold sommersuppe med daggammelt brød

Sommersuppe med opblødt brød

Jeg kan godt lide at bage selv, men køber jævnligt en pose bagerbrød igennem Too Good To Go. Herligt koncept – men ofte får vi mere brød, end vi kan nå at spise på de par dage, det er friskt.

Jeg er derfor begyndt at opbløde brødet og bruge det som fyld i farsretter, tærter eller supper. Som den friske, lette sommersuppe, jeg deler opskriften på her.

Du kan sagtens smuldre brødstykkerne, lægge dem i fryseren og tage dem op, når du vil lave suppen. Eller du kan bruge det halvtørre, daggamle brød, som det er – der må bare ikke være mug på.

Server suppen som en forret, en eftermiddagssnack eller til aftensmad. Du kan sagtens lave det hele klar dagen i forvejen og opbevare suppen i køleskabet, indtil den skal serveres. Faktisk smager suppen allerbedst, når den er helt kold.

Brug en god klassisk hvidvinseddike eller æbleeddike. Du kan også eksperimentere med f.eks. hyldeblomst- eller frugteddike. Jeg lavede suppen med min hjemmelavede hyldeblomsteddike, som Marinas Mad har en fabelagtig opskrift på.

Sydlandsk sommersuppe sund nem opskrift

Sommersuppe

Nem og frisk suppe, som smager af sommer og Sydeuropa.
Ret Suppe
Keyword Fuldkorn, Mindre madspild, Sommer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 300 g fuldkornsbrød svarer nogenlunde til 8 skiver brød eller 4 boller
  • 2 dl mandler
  • Et halvt blomkålshoved
  • 5 store tomater
  • 3 håndfulde persille kan udskiftes med f.eks. friske basilikumblade
  • Ca. 8 dl koldt vand
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. mascarpone
  • 4 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. eddike
  • Lidt salt

Sådan gør du

  • Bræk eller skær brødet i mindre stykker. Er der meget hårde skorper, så kasser dem. Læg resten i en skål eller en dyb tallerken og dæk med vand. Lad brødskiverne trække i 10-15 minutter til de er bløde.
  • Smut mandlerne (giv dem f.eks. et opkog i microovnen i lidt vand, lad det køle lidt og befri så mandlerne fra skallerne).
  • Del blomkålshovedet i mindre buketter og skyl dem. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Vask tomaterne og skær dem i tern. Vend med grofthakket persille. Stil blandingen væk, indtil du skal servere suppen.
  • Læg det opblødte brød i en blender sammen med mandler, blomkål, hvidløg, mascarpone, olie og eddike.
  • Blend, indtil du synes, at konsistensen er passende. Tilsæt evt. ekstra vand.
  • Smag suppen til med salt.
  • Anret suppen i fire skåle og drys tomatblandingen ovenpå.

Har du i stedet et par skiver rugbrød til overs, kan du finde inspiration til at bruge dem i mit indlæg Sådan får du brugt dine rugbrødsrester.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:
Del dette:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

læs videre

Tags