Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

Koldhævede boller med chiafrø

Koldhævede boller med chiafrø

De her koldhævede boller med chiafrø er min yndlingsspise for tiden. De er nemme at lave, smager godt og så kan jeg blive mæt af en enkelt bolle, hvilket er enormt praktisk, når man ofte har mad med på tur.

Bollerne er supersunde, dels pga. fuldkorn fra havregryn og det grove mel og dels pga. chiafrøene. Som jeg tidligere har beskrevet hyldes chiafrøet ofte som et rigtigt superfrø. Det har en unik høj koncentration af næringsstoffer og antioxidanter bl.a. en masse sunde fedtsyrer, proteiner, kostfibre og kalcium. Frøene er smagsneutrale, men forøger sundhedsværdien og gør bollerne langt mere mættende. Jeg køber dem her (reklamelink). De udvider sig mange gange deres oprindelige størrelse, når de kommer i kontakt med vand, så det er vigtigt at justere mængden af mel i forhold til dette.

Det skal du bruge – til ca. 12 boller

  • 15 g gær (eller 25 gram, hvis du ikke koldhæver)
  • 5 dl koldt vand
  • 2 dl surmælksprodukt (jeg bruger skyr eller A38)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker (eller honning)
  • 5 spsk. chiafrø
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 dl fuldkornshvedemel (gerne ølands-)
  • 7 dl hvedemel

Koldhævede boller med chiafrø opskrift

Sådan bager du koldhævede boller med chiafrø

1. Bland vand og surmælksproduktet. Rør gæren ud heri sammen med salt og sukker.

2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Det er vigtigt, at den er grødagtig i konsistensen, så hold lidt igen med hvedemelet. Chiafrøene suger meget væske, så lad evt. dejen hvile i 10 minutter, juster mængden af mel og ælt så videre.

3. Lad dejen hæve tildækket på et køligt sted natten over (eller en time ved stuetemperatur, hvis det skal gå stærkt).

4. Hvis du har mulighed for det, så stil dejen på køkkenbordet en times tid inden du skal i gang med at forme boller. Brug to spisesker til at sætte dejklatter på en bageplade og lad dem efterhæve, imens ovnen varmer op til 215 grader (alm ovn).

Koldhævede boller med chiafrø

5. Bag bollerne ved 215 grader i 20-25 minutter.

Koldhævede boller med chiafrø

Hvis du kan lide bollerne, vil du måske også være interesseret i min opskrift på et lækkert og sundt brød med chiafrø og femkornsblanding

Brød med chiafrø

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

3 Comments

  1. Ane Vistisen
    26. juni 2016 / 14:17

    Uhm, jeg satte dejen over i går og spise dem her til morgen, de vakte begejstring hos hele familien!

    • Line
      Forfatter
      26. juni 2016 / 22:37

      Jeg er glad for, at du kan bruge opskriften – her i familien ryger sådan en portion også hurtigt:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags