Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

Koldhævede grove boller med pulp

Grove boller med pulp opskrift

Jeg er ved at fylde lagrene med brød og lette måltider til den første tid efter fødslen. Herhjemme kan vi stort set ikke have for mange grove boller i fryseren. De smager dejligt, passer godt til det meste, er lette at lave, tør hurtigt op og så er de sunde og gode for maven. Grove boller med pulp er et hit hos både store og små, så dem bager jeg mange af i øjeblikket.

Langtidshævet brød er dejligt, fordi du kan røre dejen sammen om aftenen i en rolig stund og bage det, når det passer ind i programmet dagen efter. Jeg varierer mellem meltyper og fyld, men ofte ud fra samme grundopskrift, som er den, du får her.

Jeg har brugt pulp med gulerødder, rødbede, hvidkål og squach, hvilket er med til at give et saftigere brød. Men hvis du ikke har pulp, kan du i stedet bruge revne grøntsager og lidt mindre olie – eller helt udelade det grønne element. Inspiration til sunde juicer kan du f.eks. finde hos Juicing For Småbørnsmødre. Og Maj, som står bag sitet, kan du møde i mit indlæg om Sundhed i hverdagen.

Det skal du bruge til ca. 12 grove boller med pulp

  • 10 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 2 dl A38 (eller et andet syrnet mælkeprodukt)
  • 1 lille spsk salt
  • 1 spsk honning eller rørsukker
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl havreklid (eller hvedeklid)
  • 2,5 dl fuldkornshvedemel/grahamsmel
  • 1 dl olie
  • 3-4 dl juicepulp (eller 3-4 revne gulerødder)
  • 10-12 dl hvedemel

Grove boller med pulp opskrift

Sådan laver du grove boller med pulp

Bland vand og A38. Rør gæren ud i væsken og tilsæt salt og sukker

Bland de øvrige ingredienser i (hold lidt igen med melet) og ælt dejen godt. Mængden af mel afhænger bl.a. af dejens indhold af pulp/grøntsager. Dejen skal slippe skålens kanter og samle sig omkring krogen (hvis du ælter på maskine), men stadig være fugtig og lind. Lidt ligesom konsistensen af tyggegummi

Dæk dejen med et stykke film og et viskestykke, så den ikke tørrer ud, og sæt den et køligt sted natten over

“Væk” dejen ved at sætte den ved stuetemperatur en times tid, inden du går i gang med at arbejde med den

Form boller med to spiseskeer og sæt dem på en bageplade til efterhævning imens ovnen varmer op til 210 grader (almindelig ovn)

Juice pulp opskrift

Bag bollerne i 25-30 minutter og lad dem afkøle på en rist

Juicepulp bagværk

Jeg bliver nogle gange spurgt, hvilken juicer, jeg bruger. Det er en ganske billig model: En Wilfa Slow Juicer, som kan fås for omkring 1.000 kr.

Boller med juice pulp opskrift

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags