Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

Koldhævede grove spinatboller

Opskrift nemme sunde koldhævede grove spinatboller

Til madpakken, som tilbehør til suppe eller salat, på morgenbordet eller bare som et lækkert mellemmåltid – disse koldhævede grove spinatboller kan det hele og så er de oven i købet både smaddersunde og helt enkle at lave.

De smager egentlig ikke af spinat, men det giver saftighed og et ordentligt skud sundhed. Spinat indeholder nemlig både A, B, C, E og K-vitaminer samt mineralerne kalium, calcium, zink og jern. Der er samtidig ekstra smæk på sundheden, fordi bollerne her indeholder godt med fuldkorn.

Har du ikke tid, behøver du ikke at koldhæve dejen. Brug i stedet en hel pakke gær og opløs det i en lunken vand/mælkeblanding. Lad dejen hæve et lunt sted i en lille time i stedet for at koldhæve natten over og følg derudover opskriften nedenfor.

Jeg har brugt solsikkekerner, men du kan sagtens udskifte dem med f.eks. sesam- eller hørfrø.

Det skal du bruge til 16 grove spinatboller

  • 250 g frossen spinat
  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 2 dl creme A38 eller creme fraiche
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 dl grahamsmel (eller en anden type fuldkornsmel)
  • Ca. 9 dl hvedemel

Til pensling

  • 1 æg
  • 1/2 dl solsikkekerner

Sådan laver du koldhævede grove spinatboller

  1. Optø spinaten i mikrobølgeovnen eller langsomt i en gryde.
  2. Bland vand, mælk og A38. Opløs gæren i væsken og tilsæt salt og sukker.
  3. Kram overskydende væde fra spinaten og rør den i sammen med æg, havregryn, solsikkekerner og grahamsmel.
  4. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Mængden skal afpasses i forhold til, hvor vandig spinaten var.
  5. Ælt dejen godt, gerne 10 minutter på en røremaskine, til den slipper skålens kanter, men stadig er fugtig.
  6. Stil dejen tildækket et køligt sted natten over.
  7. Sæt gerne skålen ved stuetemperatur i en times tid, inden du begynder at arbejde med den.
  8. Form boller med to skeer og lad dem efterhæve på bagepladen i en halv times tid imens ovnen varmer op til 220 grader.

Opskrift nemme sunde koldhævede grove spinatboller

9. Hvis du vil have ekstra sprøde og luftige boller, så lad en bageplade stå ovnen imens den varmer op. Vip det stykke bagepapir, som bollerne står på, over på den varme plade, når du skal til at bage dem – det giver lidt den samme effekt, som hvis du brugte en bagesten.

10. Bag bollerne i 25-30 minutter og lad dem afkøle på en rist.

Opskrift nemme sunde koldhævede grove spinatboller

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags