Koldhævede grove spinatboller

Koldhævede grove spinatboller

Til madpakken, som tilbehør til suppe eller salat, på morgenbordet eller bare som et lækkert mellemmåltid – disse koldhævede grove spinatboller kan det hele og så er de oven i købet både smaddersunde og helt enkle at lave.

De smager egentlig ikke af spinat, men det giver saftighed og et ordentligt skud sundhed. Spinat indeholder nemlig både A, B, C, E og K-vitaminer samt mineralerne kalium, calcium, zink og jern. Der er samtidig ekstra smæk på sundheden, fordi bollerne her indeholder godt med fuldkorn.

Har du ikke tid, behøver du ikke at koldhæve dejen. Brug i stedet en hel pakke gær og opløs det i en lunken vand/mælkeblanding. Lad dejen hæve et lunt sted i en lille time i stedet for at koldhæve natten over og følg derudover opskriften nedenfor.

Jeg har brugt solsikkekerner, men du kan sagtens udskifte dem med f.eks. sesam- eller hørfrø.

Det skal du bruge til 16 grove spinatboller

  • 250 g frossen spinat
  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 2 dl creme A38 eller creme fraiche
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3 dl grahamsmel (eller en anden type fuldkornsmel)
  • Ca. 9 dl hvedemel

Til pensling

  • 1 æg
  • 1/2 dl solsikkekerner

Sådan laver du koldhævede grove spinatboller

Optø spinaten i mikrobølgeovnen eller langsomt i en gryde

Bland vand, mælk og A38. Opløs gæren i væsken og tilsæt salt og sukker

Kram overskydende væde fra spinaten og rør den i sammen med æg, havregryn, solsikkekerner og grahamsmel

Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Mængden skal afpasses i forhold til, hvor vandig spinaten var

Ælt dejen godt, gerne 10 minutter på en røremaskine, til den slipper skålens kanter, men stadig er fugtig

Stil dejen tildækket et køligt sted natten over

Sæt gerne skålen ved stuetemperatur i en times tid, inden du begynder at arbejde med den

Form boller med to skeer og lad dem efterhæve på bagepladen i en halv times tid imens ovnen varmer op til 220 grader

Opskrift nemme sunde koldhævede grove spinatboller

Hvis du vil have ekstra sprøde og luftige boller, så lad en bageplade stå ovnen imens den varmer op. Vip det stykke bagepapir, som bollerne står på, over på den varme plade, når du skal til at bage dem – det giver lidt den samme effekt, som hvis du brugte en bagesten

Bag bollerne i 25-30 minutter og lad dem afkøle på en rist

Opskrift nemme sunde koldhævede grove spinatboller

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *