Koldskål med hjemmebagte grove kammerjunkere

Koldskål med hjemmebagte grove kammerjunkere

Danskerne er lige blevet kåret til europameste i at spise fuldkorn. Fantastiske nyheder, når nu der er en helt klar sammenhæng imellem indtaget af fuldkorn og forekomsten af type 2-diabetes, hjertekarsygdomme og visse former for kræft. Jeg benytter lejligheden til at dele en opskrift på hjemmebagte grove kammerjunkere med den nyslåede fuldkorsmesternation.

Koldskål kan godt være en lidt for sød omgang til min smag. Men med en håndfuld friske bær og en gang knasende sprød og knap så sød topping – f.eks. de her kammerjunkere bagt med fuldkorn, hakkede nødder eller en granola – synes jeg, at det er en skøn sommerdessert.

Brug opskriften nedenfor eller køb en lækker, færdiglavet koldskål. Jeg foretrækker den fra Øllingegård, hvis det nu skal være.

Cremet hjemmelavet koldskål

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. vaniljepulver (eller kornene fra 1/2 vaniljestang)
  • ca. 1 dl rørsukker
  • 1 liter kærnemælk
  • 5 dl liter tykmælk
  • 2-3 spsk. friskpresset citronsaft
  • lidt revet citronskal fra en ikke-sprøjtet citron

Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til en luftig æggesnaps

Hæld kærnemælken i snapsen imens du pisker og tilsæt derefter tykmælk og citron

Smag til og juster med citron og sukker, alt efter hvordan du foretrækker sød/syrlig-balancen

Lad blandingen stå køligt i mindst en time, rør igennem og server

opskrift nem hjemmelavet koldskål cremet

Hjemmebagte grove kammerjunkere (ca. 90 stk.)

  • 3 æg
  • 80 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1,5 dl koldt vand
  • 3 dl havregryn
  • 225 g fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Revet citronskal fra en halv til en hel ikke-spøjtet citron

Bland alle ingredienserne. Dejen behøver ikke at blive æltet, den skal bare lige hænge sammen

Del dejen i tre stykker. Tril hvert stykke ud til en 2-3 cm tyk pølse og pak dem ind i hvert sit stykke film. Lad dej-pølserne hvile i køleskabet i en times tid

Varm ovnen op til 160 grader (varmluft)

Skær dejen ud i skiver af en lille centimeters tykkelse

opskrift hjemmebagte grove kammerjunkere, sunde kammerjunker, fuldkorn

Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dine grove kammerjunkere i ca. 25 minutter

Lad kammerjunkerne køle af på en rist inden du knuser dem over koldskålen. Opbevar resten i en lufttæt beholder, her kan de sagtens holde sig sprøde i op til en uge

opskrift hjemmebagte fuldkornskammerjunkere, sunde kammerjunker, grove

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.