Kyllingeboller i karry. Sundere, men stadig børnevenlig

Kyllingeboller i karry. Sundere, men stadig børnevenlig

Som i de fleste andre børnefamilier spiser vi ofte fars-baserede retter til aftensmad. Jeg har f.eks. tidligere delt opskrifterne på rødbededeller, traditionelle frikadeller tilsat linser og grøntsager og hjemmelavede fiskefrikadeller. I dag er der kyllingeboller i karry på menuen. Jeg har gjort den klassiske ret lidt sundere ved at bruge kyllingekød i stedet for svin/kalv og ved at tilsætte ekstra grøntsager.

Mængden af karry afhænger i høj grad af styrken på din krydderiblanding og af de spisendes præferencer. Så du er nødt til at prøvesmage dig frem undervejs.

Brug gerne et skvæt danskvand i farsen og lidt mindre mælk. Det gør kødbollerne lette og luftige. Hvis du vil give retten et asiatisk pift, kan du udskifte mælk med kokosmælk og persille med mynte eller koriander.

Det skal du bruge

Til kyllingekødbollerne

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 hakket løg
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mælk
  • 0,5 tsk. peber

Til karrysaucen

  • 25 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. karry
  • 4 dl kogevand
  • 2 dl mælk
  • Lidt salt og peber

Desuden

  • 1 liter bouillon
  • 3 pastinakker (ca. 200 g)
  • 2 æbler
  • Et halvt spidskål
  • 4 dl fuldkornsris
  • Evt. en håndfuld persille

Sunde kyllingeboller i karry opskrift

Sådan laver du kyllingeboller i karry

  1. Begynd med at lave kyllingefars. Rør kyllingekød og salt til en sej masse. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dem til en lind og jævn konsistens. Dæk skålen og stil den i køleskabet en times tid.
  2. Tilbered risene efter anvisning på pakken. De skal typisk koge i ca. 35-40 minutter og derefter hvile lidt. Du skal beregne 15-20 minutter til at lave kødboller og karrysauce, så hvis du vil have tingene til at være færdige på samme tid, skal du sætte risene over en halv time inden du går videre med kødbollerne.
  3. Skræl pastinakkerne og skær dem i tern på ca. 1×1 cm. Steg dem på en varm pande i lidt olie 5-7 minutter, til de har fået skorpe.
  4. Vask imens æblerne og skær også dem i tern. Lad dem stege med på panden de sidste par minutter. Stil pastinak- og æbletern til side, indtil du skal spise.
  5. Kog 1 liter bouillon op i en gryde, når farsen har hvilet. Form kødboller med hænderne og kog dem i vandet i 5-7 minutter, til de kommer op til overfladen. Tag dem op med en hulske, efterhånden som de bliver færdige og læg dem i en skål med et låg eller en tallerken over, så du holder dem varme. Gem kogevandet til karrysaucen.
  6. Smelt smørret i en gryde og rør mel og karry i. Bland 4 dl kogevand og 1 dl mælk og hæld det i gryden lidt efter lidt, imens du pisker godt. Smag til med salt, peber og evt. ekstra karry. Tilsæt de kogte kyllingeboller og varm retten godt igennem.
  7. Snit spidskålen fint og vend den med ris, lige inden du serverer. Hæld kyllingekødboller og karrysauce over, drys med pastinak- og æbletern og pynt evt. med grofthakket persille.

Det kogevand, du ikke bruger i karrysaucen kan du f.eks. bruge som base i en suppe eller en risotto.

Sunde kyllingeboller i karry opskrift

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.