Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Kyllingesalat med speltkerner og rosenkål

Kyllingesalat med speltkerner og rosenkål

Danske rosenkål er i højsæson lige nu. Hvis du ikke helt ved, hvad du skal stille op med de supersunde og grove små knolde, så prøv en asiatisk inspireret kyllingesalat med speltkerner og rosenkål.

Det er en fyldig og mættende måltidsalat, der kan spises som en ret i sig selv. Og du kan have den klar på en halv times tid. Har du allerede kogt speltkernerne, går det endnu hurtigere, så det kan du evt. gøre aftenen i forvejen. De kogte kerner kan holde sig 4-5 dage i køleskabet.

I stedet for speltkerner kan du f.eks. bruge bulgur, ris, kikærter eller kidneybønner. Kyllingen kan du udskifte med et stykke fisk eller et andebryst

Portionen her rækker til to dages frokost for en person (eller en aftensmad til to)

Det skal du bruge

  • 2 dl parboiled spelt (jeg bruger dem fra Urtekram)
  • 250 g kyllingefilet
  • 1 porre
  • 100 g rosenkål (5-6 stk)
  • 1 tsk friskhakket rød chili
  • 3 cm ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk soya
  • Saften fra 1 lime
  • 1 tsk sukker
  • 1 æble
  • En håndfuld peanuts
  • Et bundt frisk koriander

Opskrift asiatisk Kyllingesalat med speltkerner og rosenkål

Sådan laver du kyllingesalat med speltkerner og rosenkål

Begynd med speltkernerne og tilbered dem efter anvisning på pakken (det er typisk noget med at koge dem i ca. 25 minutter i dobbelt mængde vand ift. speltkerner)

Rengør porre og rosenkål og snit dem i så tynde stykker, du kan

Hak chili, ingefær og hvidløg fint og vend det sammen med porre og rosenkålen

Bland en marinade af olie, soya, sukker og limesaft

Hæld marinaden over grøntsagsbladingen og lad det trække imens du steger kyllingen

Opskrift Kyllingesalat med speltkerner og rosenkål

Skær kyllingefileten i mundrette stykker og steg dem ved middelhøj varme i 8-10 minutter

Bland alle ingredienserne og drys med æbletern, peanuts og koriander ved servering

Resten af rosenkålen kan du f.eks. bage i ovnen eller bruge i en Buddha bowl

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. Dorte
    13. februar 2018 / 13:08

    Hej Line. Jeg vil bare lige fortælle dig at jeg lavede salaten i går og vi spise rub og stub. Den var rigtig god og det er ikke sidste gang vi har fået den!

    • 13. februar 2018 / 17:06

      Hej Dorte. Det er jeg rigtig glad for at høre, tak fordi du deler😃

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags