Bagt laks med tomatsalsa og knas

Bagt laks med tomatsalsa og knas

Vi får en fiskekasse fra Skagenfood leveret til døren hver anden uge. For os er det den nemmeste måde, hvorpå vi kan sikre, at de gode intentioner om at spise masser af fisk bliver ført ud i livet. Fisken ender tit i en fiskelasagne eller paneret, stegt og serveret som en klassisk fiskefilet med remo. Denne bagte laks med tomatsalsa er dog også et sikkert hit herhjemme.

Sødme og syrlighed fra salsaen giver et dejligt modspil til den fede laks. Retten er en lille smule spicy pga. hvidløg og porrer. Men hvis jeg ikke havde små børn med sarte og selektive smagsløg, havde jeg også tilføjet lidt friskhakket chili.

Fadet med laks med tomatsalsa tager maks et kvarter at gøre klar, og det passer med, at jeg kan lave lidt tilbehør og dække bord imens retten står og bliver færdig i ovnen. Så bliver fisk på en ganske almindelig hverdagsaften nemlig et langt mere overskueligt projekt.

Det skal du bruge – laks med tomatsalsa til 4 personer

  • 600 g laks
  • 750 g tomater
  • 1 peberfrugt
  • 1-2 porrer
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • 2-3 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 50 g mandler

Laks i ovn

Sådan laver du laks med tomatsalsa

Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn)

Rengør tomater, peberfrugt og porrer. Skær dem i små stykker (ca. 1×1 centimeter) og vend blandingen med olie, balsamico, citron, salt, peber og presset eller finthakket hvidløg

Læg laksen i et ovnfast fad og fordel tomatsalsaen ovenpå

Bagt laks

Laks opskrift

Bag fadet midt i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter. Tjek forsigtigt, at laksen er gennembagt. Kødet skal have skiftet farve og dele sig i flager, når du prikker til det

Laks tomat

I en snæver vending, kan du sagtens bruge mandlerne som de er. Hak dem groft og drys dem over laksen, når den er næsten færdigbagt

Har du tid, så smut mandlerne og rist dem på tør en pande. Jeg synes, at det er lettest at overhælde mandlerne med kogende vand og smutte dem, når vandet er kølet tilpas meget ned. Hak dem herefter groft og rist dem i ca. 5 minutter på en meget varm og tør pande til de har fået lidt farve

Laks i ovn opskrift

Vi spiste denne gang laksen sammen med en kartoffelsalat og groft brød

laks med tomatsalsa

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *