Seneste indlæg

  • Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus

    Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus
  • Madformadelskere ryger deres egen bacon

    Madformadelskere ryger deres egen bacon
  • Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke

    Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke
  • Peberkager

    Peberkager

Laksefad med grøntsager og pikantdressing

Laksefad med grøntsager og pikantdressing

Jeg foretrækker at lave mad ud fra sæsonens råvarer og er kæmpefan af rodfrugter og kål. Men jeg trænger til variation fra de grove, danske vintergrøntsager, så i dag har jeg lavet et nemt laksefad med grøntsager og pikantdressing. Også selvom de grønne indslag – squash, aubergine, peberfrugt og tomater – er importeret fra varmere himmelstrøg.

Køber du ordentlig laks (og det har jeg tiltro til, at Skagenfood bringer mig) er den ikke blot spækket med sunde omega-3 fedtsyrer, protein, jod og selen. Den indeholder også store mængder D-vitamin. Det eftertragtede vitamin, som vi danskere generelt får for lidt af.

Laks sund d-vitamin opskrift

D-vitamin er især vigtig for vores optag af kalk, så vi bl.a. holder knoglerne stærke. Det har også en positiv effekt på vores immunforsvar, blodsukkerregulering og generelle energiniveau.

Vores hud danner D-vitaminer, når den eksponeres for sollys. Eftersom lys er lidt af en mangelvare her i vores smørhul på denne årstid, må vi i stedet indtage det igennem kosten. Æg, mælkeproduktet og så altså de fede fisk er gode kilder til D-vitamin.

Sådan laver du laksefad med grøntsager og pikantdressing

Paprika går igen i både laksefadet og i de kartofler, jeg foreslår at spise til. Det er en dejlig smagsforstærker og de fleste børn kan godt lide krydderiet. Især hvis du vælger den søde variant. Paprika laves af tørrede, knuste peberfrugter.

Jeg har brugt en hvidløgsflødeost og blandet med paprika. Du kan i stedet vælge en neutral variant og selv blande paprika og hvidløg i. Eller du kan blande 2 fed hvidløg i en pikantflødeost.

Creme fraiche kan du udskifte med skyr eller græsk yoghurt.

Sætter du kartoflerne i ovnen og lader dem bage imens du gør grøntsager og laks klar, passer det nogenlunde med, at det hele er færdigt på samme tid.

Laksebøffer med pikantdressing og grøntsager

Forb. tid 25 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

Laks med pikantdressing

  • 600 g laksebøffer med eller uden skind
  • 1,5 dl creme fraiche 9%
  • 2 spsk. hvidløgsflødeost
  • 2 tsk. friskpresset citronsaft
  • 1 spsk. paprika
  • 0,5 tsk. salt

Grøntsager

  • 2 rødløg
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 peberfrugt
  • 4 tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. salt
  • lidt peber
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. sukker

Paprika-kartofler

  • 800 g kartofler
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld persille

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skrub kartoflerne. Dup dem tørre og skær dem i både. 
  • Vend kartoffelbådene med paprika, salt og olie. Bred dem ud på ovnens bradepande med bagepapir og sæt den i ovnen. De skal bage i 40-45 minutter, afhængigt af, hvor store stykker, du har skåret dem i.
    Paprikakartofler i ovn opskrift
  • Pil rødløgene og del dem i 6 både. Adskil bådenes lag fra hinanden. 
  • Vask squash, aubergine, peberfrugter og tomater. Skær dem i store, mundrette bider og vend dem sammen med løg, olie, salt, peber, finthakket hvidløg og sukker.
  • Rør creme fraiche, citronsaft flødeost, paprika og salt til en dressing.
  • Læg laksebøfferne i et ovnfast fad. Smør paprikadressingen ovenpå.
    Laksebøffer med pikantdressing opskrift
  • Fordel halvdelen af grøntsagerne rundt rundt om laksen og vend den anden halvdel sammen med kartoflerne inde i ovnen. 
    Laksebøffer med paprika og grøntsager
  • Bag retten i en halv times tid. Tjek, at alle grøntsager er møre.
  • Server de pikante laksebøffer med grøntsager, paprika-kartofler og et drys persille på toppen.

Kombinationen squash, aubergine, tomat og løg gør, at retten minder om den franske klassiker ratatouille. Den samme blanding bruger jeg i én af mine hverdagsklassikere: En nem pastaret med grøntsager og pinjekerner.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. 8. februar 2019 / 13:25

    Eeej hvor ser det bare lækkert ud 😍 det skal jeg helt klar lave næste gang jeg får gæster 😍

    Tak for altid god inspiration 🙏🏻

    • 8. februar 2019 / 16:32

      Mange tak Maria:) Lad mig endelig høre, hvad du synes, hvis du prøver opskriften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags