Linsegryde med champignon og gulerødder

Linsegryde med champignon og gulerødder

Hvis ikke mine børn skulle spise med, havde jeg puttet chili i den her linsegryde med champignon. Og måske lidt spidskommen. Men nu blev det den børnevenlige version, og der er heldigvis stadig masser af smag i.

Retten er hurtig og nem at lave – bl.a. fordi de røde linser (jeg bruger dem fra Urtekram) ikke skal iblødsættes og kun behøver 15-20 minutters kogetid for at blive møre. Den er desuden både vegetariske, billig og uden ret meget opvask, fordi det hele laves i én gryde.

Mængden i opskriften nedenfor passer til 2 voksne og to børn, hvis du serverer ris eller brød til. Du kan sagtens lave en dobbelt (eller større) portion og spise den over et par dage eller fryse retten i mindre portioner. Konsistensen bliver lidt mere smattet af at have været i fryseren, men det betyder intet for smag eller næringsværdi (hvis du altså spiser den i løbet af ca. 3 måneder)

Det skal du bruge

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre eller 3 forårsløg
  • 5-6 mellemstore gulerødder (ca. 500 g)
  • 300 g champignon
  • 1,5 dl røde linser
  • 7 dl bouillon (jeg bruger Herbamaras den grønne)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. creme fraiche eller skyr
  • En håndfuld friske krydderurter, f.eks. persille eller mynte

Evt. 4 dl fuldkornsris eller groft brød som tilbehør

Sund Linsegryde med champignon og gulerødder opskrift nem

Sådan laver du linsegryde med champignon

Hvis du vil spise fuldkornsris til linsegryden, så start med at tilberede dem ved at følge anvisningen på pakken

Pil og hak løg, hvidløg og porre

Rengør gulerødder og champignon og skær dem i mindre stykker (1-2 cm3)

Svits løg, hvidløg og porre i olie til stykkerne er blevet klare, men ikke har taget farve

Tilsæt gulerødder og steg dem med i et par minutter

Drys linser og krydderier på og hæld bouillon, hakkede tomater og tomatpuré ved grøntsagerne

Lad retten koge i 10 minutter

Tilsæt champignon og kog videre i 5-10 minutter til du har en sammenhængende ret

Hæld til sidst kokosmælk og eddike over og varm retten godt igennem

Smag til med salt og sukker

Server med en klat creme fraiche og drys med en håndfuld grofthakkede friske krydderurter, f.eks. persille eller mynte

Hvis linsegryde med champignon er noget for dig, så kan du sikkert også lide min opskrift på linsesuppe med grønne linser.

Sund Linsegryde med champignon og gulerødder opskrift nem

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. Anja
    29. april 2018 / 19:56

    Hejsa
    Kokosmælk er et absolut no-go i min familie – tror du ikke man kan bruge madlavnings fløde eller lign i stedet for?

    • 29. april 2018 / 20:50

      Hej Anja. Jeg bruger tit kokosmælk fordi jeg kan lide den cremede konsistens og pift af kokossmag, som det giver. Men du kan sagtens bruge madlavningsfløde i stedet for. Eller creme fraiche – så skal du bare være opmærksom på, at den kan skille lidt, hvis retten koger for meget bagefter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *