Linsesuppe med grønne linser

Linsesuppe med grønne linser

Proteinrig linsesuppe med grønne linser er en hurtig, nem og billig hverdagsret, som hele familien kan spise. Man kan gemme rigtig mange grøntsager i sådan en suppe og den er genial til at få tømt ud i køleskabet og grøntsagsskuffen.

Jeg har en grundopskrift, jeg bruger som udgangspunkt. Tommelfingerreglen er 3 dl grønne linser, 2 liter vand og 1-1,2 kg grøntsager. Det passer til vores familie på to voksne og to børn. Hertil kommer diverse smagsgivere i form af forskellige krydderier, frisk ingefær og/eller gurkemeje, hvidløg osv.

I går lavede jeg suppen i den version, jeg har beskrevet nedenfor. I stedet for porrer og gulerødder kunne der f.eks. have været løg, kartofler, squash, knoldselleri eller rodfrugter i. Og så er broccolistængler også helt geniale at bruge i en suppe som denne – bare fjern den yderste hårde bark og snit stangen i små stykker.

Jeg kan egentlig godt lide, at der er chunks i en suppe. Men hvis jeg vil gøre mig forhåbninger om, at mine børn spiser den, er det nødvendigt med en mere lind konsistens. Så jeg sætter stavblenderen i gryden, når grøntsager og linser er møre nok til det.

Linsesuppe med grønne linser til fire personer – det skal du bruge

  • 3 dl grønne linser
  • 1 liter grøntsagsbouillon (og 1 liter vand)
  • 5-6 gulerødder (ca. 600 g)
  • 3 porrer
  • 2 spsk frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk eddike (æble-, hvid- eller rødvins)
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • salt og peber
  • 4 dl ærter (gerne fra frost)

Til servering (hvis du har – ellers kan det udelades)

Grønne linser opskrift suppe

Sådan laver du linsesuppe med grønne linser

Skyl linserne og kog dem i 1 liter vand og 1 liter bouillon i 20 minutter. Fjern løbende skum fra vandets overflade

Forbered grøntsagerne imens linserne koger. Rengør gulerødder og porrer, halver dem på langs og skær dem i små stykker

Riv eller pres ingefær og hvidløg

Steg gulerødder, porrer, ingefær, hvidløg og spidskommen i olie på en pande i 5 minutter indtil blandingen har fået farve

Linsesuppe med grønne linser opskrift

Hæld grøntsagsblandingen i linsegryden når de 20 minutter er gået og kog videre i 15-20 minutter, til det hele er mørt

Blend evt. suppen

Smag til med sukker, eddike, citronsaft, salt og peber

Tilsæt ærter og lad suppen koge op

Server med groft brød

Jeg synes, at linsesuppe med grønne linser smager allerbedst med en klat creme fraiche (eller f.eks Skyr) og en dusk persille, mynte eller – som her – løvstikke.

Linsesuppe

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

5 Comments

  1. Emma
    24. oktober 2017 / 13:03

    Tak for inspiration. Nu er den også en favorit hjemme hos mig!

  2. 11. april 2017 / 22:05

    Det ser lækkert ud. Jeg har endnu aldrig prøvet at lave mad med linser, men jeg skal da have prøvet denne opskrift. Det er en god måde at få noget grønt i børnene – og sig selv 😉

    • 12. april 2017 / 22:09

      Tak😀 Jeg skulle også lige i gang med linserne, men nu hvor de er blevet en fast del af køkkenskabene er de svære at undvære. Sunde, billige og langtidsholdbare👍 Og så smager de ikke af meget i sig selv, men giver masser af mæthed til en ret, man så kan fylde med lækre smagsgivere. Held og lykke med det😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *