Seneste indlæg

 • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

  Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
 • 6 gode til campingturen

  6 gode til campingturen
 • Tærte med løg og tomater

  Tærte med løg og tomater
 • Malene og de supersunde tomater

  Malene og de supersunde tomater

Linsesuppe med grønne linser

Opskrift grønne linser

Proteinrig linsesuppe med grønne linser er en hurtig, nem og billig hverdagsret, som hele familien kan spise. Man kan gemme rigtig mange grøntsager i sådan en suppe og den er genial til at få tømt ud i køleskabet og grøntsagsskuffen.

Jeg har en grundopskrift, jeg bruger som udgangspunkt. Tommelfingerreglen er 3 dl grønne linser, 2 liter vand og 1-1,2 kg grøntsager. Det passer til vores familie på to voksne og to børn. Hertil kommer diverse smagsgivere i form af forskellige krydderier, frisk ingefær og/eller gurkemeje, hvidløg osv.

I går lavede jeg suppen i den version, jeg har beskrevet nedenfor. I stedet for porrer og gulerødder kunne der f.eks. have været løg, kartofler, squash, knoldselleri eller rodfrugter i. Og så er broccolistængler også helt geniale at bruge i en suppe som denne – bare fjern den yderste hårde bark og snit stangen i små stykker.

Jeg kan egentlig godt lide, at der er chunks i en suppe. Men hvis jeg vil gøre mig forhåbninger om, at mine børn spiser den, er det nødvendigt med en mere lind konsistens. Så jeg sætter stavblenderen i gryden, når grøntsager og linser er møre nok til det.

Linsesuppe med grønne linser til fire personer – det skal du bruge

 • 3 dl grønne linser
 • 1 liter grøntsagsbouillon
 • 1 liter vand
 • 5-6 gulerødder (ca. 600 g)
 • 3 porrer
 • 2 spsk. frisk ingefær
 • 2 fed hvidløg
 • 0,5 tsk. spidskommen
 • 2 spsk. olie
 • 1 tsk. sukker
 • 1 tsk. eddike (æble-, hvid- eller rødvins)
 • 1 tsk. friskpresset citronsaft
 • Salt og peber
 • 4 dl ærter (gerne fra frost)

Til servering (hvis du har – ellers kan det udelades)

Grønne linser opskrift suppe

Sådan laver du linsesuppe med grønne linser

1. Skyl linserne og kog dem i 1 liter vand og 1 liter bouillon i 20 minutter. Fjern løbende skummet, der dannes i overfladen.

2. Forbered grøntsagerne imens linserne koger. Rengør gulerødder og porrer, halver dem på langs og skær dem i små stykker.

3. Riv eller pres ingefær og hvidløg.

4. Steg gulerødder, porrer, ingefær, hvidløg og spidskommen i olie på en pande i 5 minutter indtil blandingen har fået farve.

Linsesuppe med grønne linser opskrift

5. Hæld grøntsagsblandingen i linsegryden når de 20 minutter er gået og kog videre i 15-20 minutter, til det hele er mørt.

6. Blend evt. suppen.

7. Smag til med sukker, eddike, citronsaft, salt og peber.

8. Tilsæt ærter og lad suppen koge op.

9. Server suppen rygende varm og med en skive groft brød ved siden af. Jeg synes, at linsesuppe med grønne linser smager allerbedst med en klat creme fraiche (eller f.eks Skyr) og en dusk persille, mynte eller – som her – løvstikke.

Linsesuppe

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

7 Comments

 1. Lisbeth
  25. januar 2018 / 11:22

  Så fik jeg endelig prøvet din suppe. Den er rigtig god, det er ikke sidste gang at jeg har lavet den!

 2. Emma
  24. oktober 2017 / 13:03

  Tak for inspiration. Nu er den også en favorit hjemme hos mig!

  • 24. oktober 2017 / 20:31

   Det er jeg rigtig glad for at høre, dejligt at jeg kan inspirere dig😄

 3. 11. april 2017 / 22:05

  Det ser lækkert ud. Jeg har endnu aldrig prøvet at lave mad med linser, men jeg skal da have prøvet denne opskrift. Det er en god måde at få noget grønt i børnene – og sig selv 😉

  • 12. april 2017 / 22:09

   Tak😀 Jeg skulle også lige i gang med linserne, men nu hvor de er blevet en fast del af køkkenskabene er de svære at undvære. Sunde, billige og langtidsholdbare👍 Og så smager de ikke af meget i sig selv, men giver masser af mæthed til en ret, man så kan fylde med lækre smagsgivere. Held og lykke med det😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags