Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

6 gode til campingturen

mad til telttur uden køleskab

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt. Herhjemme tilhører vi camping-segmentet. Ikke glamping med forudopslåede luksustelte og bløde senge. Men good old-fashion teltferie, hvor alle vores ting bliver våde, når det regner, hvor vi er på spanden, hvis gasforsyningen til trangiasættet løber tør og hvor vi sover på en fælles luftmadras og derfor ofte vågner i en pøl af (ungernes) tis.

Jeg synes, at det er hyggeligt at lave mad på campingpladsen eller over et bål et sted under åben himmel. Men god forberedelse hjemmefra er nu aldrig helt at kimse ad. Retter, som kan holde sig uden for køleskabet eller i en køleboks og som er nemme at tilberede og spise. Nedenfor deler jeg 6 af mine hits til teltturen. De fungerer også, hvis du bor i campingvogn, på vandrehjem eller bare skal på en skovtur ud i det blå.

Mit bedste råd er at gå uden om fisk. Bortset fra naturligvis konservesdåser med makrel i tomat og torskerogn, som er perfekte til teltferien. Men retter med frisk fisk skal opbevares køligt og bliver hurtigt ildelugtende (og ditto smagende). Derudover er det godt at have et par vegetarretter på repertoiret og forskellige typer af brød med.


Én af de sikre vindere er en god dahl eller linsegryde. Lav en ekstra stor gryde og frys den ned i mindre portioner. Er retten frossen, når I tager hjemmefra, kan den holde sig uden for køleskabet i mange dage. Til opskriften her bruger jeg kokosmælk. Den kan du vente med at tilsætte, til du varmer retten igennem lige inden tilberedning.

Sund Linsegryde med champignon og gulerødder opskrift nem

En anden ret, som vi næsten altid har med, er kartoffelsalat. Det skyldes nok også, at jeg her i sommermånederne får helt dårlig samvittighed, hvis jeg går mere end et par dage uden at smovse i de lækre danske kartofler. Hvis du som i opskriften her bruger mejeriprodukter i dressingen og ikke har køleskab til rådighed, skal salaten spises i løbet af en dags tid. Holdbarheden forlænges med flere dage, hvis du lægger kartoffelsalaten i en køletaske eller -boks. Bruger du frosne ærter, er de med til at holde salaten kølig.


Til kartoffelsalaten spiser vi f.eks. rødbededeller med quinoa. De behøver nemlig ikke at være i køleskab. Og lige som med linsegryden kan de tages direkte fra fryseren med på tur og dermed holde sig friske i mange dage. Rødbededellerne her er også skønne i en sandwich, gerne med en krydret dressing og sprøde salatblad, eller skåret i mindre stykker og vendt med nykogt pasta.

sunde rødbededeller med quinoa

Pizzasnegle er alletiders mellemmåltid. De kan spises i et snuptag og klarer nemt den lille sult. Som en ekstra bonus kan du tømme køleskabet for både pålæg, ost og grøntsager inden I tager på tur og bruge det som fyld.


Grove boller er gode til både mellem- og hovedmåltiderne. Jeg blander ofte gulerødder eller spinat i dejen. Så smager de af lidt mere (og kan spises uden pålæg) og holder sig samtidig ekstra svampede og bløde i lang tid.

Sunde fuldkornsboller med gulerødder opskrift

Når det gerne må være både sødt og groft er choko-rugbarer (eller boller) perfekte snacks. Chokoladen kan erstattes eller suppleres med grofthakkede nødder og/eller tørrede frugter.

Rugbarer med chokolade

Derudover har vi altid en bøtte med havregryn (ikke i pose – det kan tiltrække dyr) med, så vi i det mindste altid kan lave en portion havregrød.

mad til telttur

Noget af det, jeg holder af ved campinglivet er, at ting tager tid. Tempoet bliver derfor naturligt et andet end herhjemme. Men midt i al denne venten-på-hinanden er det rart at kunne slukke den værste blodsukkernedsmeltning. Derfor har vi også altid masser af kiks eller knækbrød, müslibarer og nødder inden for rækkevidde.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

2 Comments

  1. Lone
    13. juni 2019 / 10:35

    Rigtig fint indlæg…og så fik jeg også lært, hvad “glamping” betyder🤔😀😍

    • 13. juni 2019 / 11:44

      Tak😊 Der har været meget glamping i mit Instagramfeed det seneste års tid. Og hvis de gode temperaturer fortsætter frygter jeg lidt, at de gamle teltpladser sløjfes fra campingpladserne😅

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags