Seneste indlæg

  • Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus

    Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus
  • Madformadelskere ryger deres egen bacon

    Madformadelskere ryger deres egen bacon
  • Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke

    Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke
  • Peberkager

    Peberkager

Madformadelskere ryger deres egen bacon

Madformadelskere ryger deres egen bacon

madformadelskere er der masser af opskrifter på god og velsmagende mad. Bag bloggen står Tina og Rasmus. Og vel egentlig også deres to små børn Ellen og Johannes, som er med til at godkende opskrifterne. Et af omdrejningspunkterne på bloggen er da også glæden ved god mad i andres selskab.

De er desuden dedikerede til gode råvarer og derfor gør det mig glad, at de har lyst til at dele en opskrift på, hvordan man selv kan lave én af favoritterne her til lands: bacon!


Mig og min yndlingsingrediens: Hjemmelavet bacon

At finde vores yndlingsingrediens var ikke svært, vi har nemlig begge to (ja faktisk alle 4) en stor forkærlighed for bacon. Bacon har vi altid spist meget og brugt i mange retter, men nu her de sidste par år hvor vi også er begyndt at lave vores egen bacon, ja så indgår det altså endnu mere i vores retter. 

røgeovn rygeovn bacon
Foto: Tina og Rasmus // madformadelskere.dk

Det er Rasmus der står for at lave bacon herhjemme. Eventyret startede i en hjemmebygget røgeovn, men senere er der kommet en mere professionel slags til. Det betyder at man nu ikke behøver at holde lige så meget øje med røgeovnen undersøgningen, fylde op med røgesmuld osv. Nu skal det bare sættes over og så passer det sig selv. Hvis man ikke har adgang til en røgeovn, ja så kan man altså også røge på sin kuglegrill. Det kan dog godt være lidt svært at ramme den rigtige temperatur på en grill. Men det kan altså lade sig gøre ved at justere lidt på mængden af kul. 

Vi plejer at lave varmen med briketter 3 – 6 stks. og der tilføjes selvfølgelig løbende nye. De skal helst være glødende inden de kommer i ovnen eller grillen for at holde temperaturen. Røgen laver vi med røgesmuld eller røg chunks (kan købes i stort set alle byggemarkeder). Smulden kommer vi i folie og stiller den direkte på de glødende briketter. Bakken skal fyldes op med smuld efter behov.

sådan ryger du bacon
Foto: Tina og Rasmus // madformadelskere.dk

Opskrift på hjemmelavet bacon

Det skal du bruge

  • 1 stk. udbenet ribbensteg

Lage:

  • 3 l vand
  • 500 g salt (evt. halvt almindeligt salt og halvt nitritsalt)
  • 60 g sukker
  • 3 laurbærblade
  • 10-15 peberkorn
  • 2 spsk. timian, tørret
hjemmerøget bacon opskrift ryge
Foto: Tina og Rasmus // madformadelskere.dk

Sådan laver du selv bacon

  1. Bland alle ingredienser til lagen, og kog det op i en gryde.
  2. Kom lagen i køleskabet til den er helt kold.
  3. Skyl ribbenstegen i koldt vand, læg den i den kolde lage, og lad den trække i et døgn.
  4. Efter et døgn skylles stegen grundigt i koldt vand. Herefter skal den tørres godt af i et viskestykke eller køkkenrulle.
  5. Læg stegen i køleskabet utildækket i et døgn for at tørre.
  6. Efter et døgn i køleskabet er den klar til røgning. 
  7. Røg stegen ved ca. 40 grader og konstant røg i 6-8 timer alt afhængig af hvor røget den skal være. 
  8. Efter røgning skal stegen tørre et par dage i køleskabet, så røgsmagen trækker godt ind i kødet.
  9. Nu er baconen klar til at spise. Skær den i skiver og steg den på panden eller brug den i dine retter.
  10. Du kan fryse baconen ned i passende størrelser og tage op når du skal bruge det.

Vi synes, at hjemmerøget bacon er langt bedre end det, man køber. Hvis man skal købe noget bacon af god kvalitet, er det ovenikøbet virkelig dyrt. Så ved at røge sit eget bacon, kan man få lige præcis den mængde røg og den smag man vil have, samtidig med at man kan lave det meget billigt i forhold til det man kan købe. 

Vi spiser som sagt bacon i rigtig mange retter, men hjemmerøget bacon på en dejlig æggekage, er simpelthen en af vores yndlingsretter. Simpelt men helt fantastisk serveret med tomat, agurk og masser af friskplukket purløg.

æggekage opskrift
Foto: Tina og Rasmus // madformadelskere.dk

1.000 tak til Tina og Rasmus for at dele nyttig viden og tips til at ryge sin egen bacon😊🙏

Du kan følge Madformadelskere på ders Facebookside, deres Instagramprofil og naturligvis også på bloggen.

Vil du inspireres af tidligere deltagere i serien Mig og min yndlingsingrediens, kan du f.eks. læse om Benedictes passion for spinat (som jo lige om lidt kommer i sæson igen!), Teklas glæde ved spidskål (som allerede er at finde i friske udgaver på butikshylderne!) eller Valbylilles heltekvad til guleroden (som er ret kedelige lige nu, men altid fortjener at blive hyldet, jf. indlægget…).

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags