Michelle fra #hashtagmor pimper maden med cheddarost

Michelle fra #hashtagmor pimper maden med cheddarost

Det er blevet tid til et nyt indlæg i min serie om andre madbloggeres yndlingsingredienser. I dag er det Michelle fra #hashtagmor, som fortæller om sin favorit. Jeg takker Michelle mange gange, fordi hun har lyst til at være med (og fordi hun deler sådan nogle lækre opskrifter ovre på sit eget domæne), og overlader ordet til hende:


Jeg havde en god snak med Line fra mad-til-mor.dk, angående hendes nye serie på bloggen “mig og min yndlingsingrediens” hvor hun lader andre madbloggere overtage hendes blog i et indlæg om deres favorit ingrediens – det er da en god idé, ikke? Jeg sagde ihvertfald straks JA TAK!

Og min favorit ingrediens, der er der vist ikke ret meget tvivl om, cheddarost!

Med cheddarost er da slet ikke ret sundt? Næh. Men det smager sgu godt og de fleste retter kan med fordel pimpes med den lækre ingrediens. Man kan heldigvis bruge en masse grøntsager til at øge sundhedsværdien, eller man kan bare leve med at det ikke blev ret sundt, netop den dag.

Hvilken cheddarost er min favorit? Den man selv river selvfølgelig. Det smelter bedre og det smager bedre hvilket bare er win-win. Jeg køber den “røde” cheddarost – selvom det faktisk blot er farvet. For at beskrive osten med få ord kan jeg sige at det er en smagfuld men mild ost. Osten har en karakteristisk smag og en cremet konsistens. Med antydning af sødme har osten en fyldig og helt igennem lækker smag.

Cheddarosten egner sig til virkelig mange retter og denne gang har jeg brugt den i en klassisk cheddarostesovs. Jeg stegte et par lækre kyllingbryster og blandede ovnbagte kartofler, stegte squash og ovnbagte gulerødder oveni, jeg afsluttede med at toppe herligheden med frisk purløg, for sådan en omgang purløg løfter altså lige retten et par niveauer.

Michelle fra #hashtagmor cheddar

Kylling i cheddarsovs med ovnkartofler

Det skal du bruge

  • 2 kyllingbryster
  • Paprika
  • Salt
  • Olie
  • 400 gram kartofler
  • 300 gram gulerødder
  • Timian
  • Salt
  • Olie
  • 1 squash
  • En god skive smør
  • 2 spsk. mel
  • 0,5 liter mælk
  • 150 g revet cheddarost

Sådan laver du kylling i cheddarsovs med ovnkartofler

  1. Skyl og rens kartofler og gulerødderne og skær begge dele i mindre stykker. Bland det med olie, masser af timian og lidt salt i et ovnfast fad. Kartoflerne og gulerødderne skal i ovnen i 35-40 minutter på 180 graders varmluft.
  2. Skær riller langs kyllingbrystet – put paprika og salt på.
  3. Varm en pande op, put lidt olie på og steg dine kyllinger – de skal gennemsteges ved svag varme, jeg lagde et låg på panden for at bevarer varmen derinde.
  4. Når der er ca. 5 minutter til kød og kartofler/gulerødder er færdigt fortsætter du her: smelt smøret til cheddarsovsen i en gryde – rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes den revet cheddarost og der røres godt sammen så osten opløses.
  5. Når kyllingen næsten er færdigstegt skal squashen skæres i små stykker og steges på panden sammen med kyllingen.
  6. Læg det hele sammen i panden eller et andet fad hvis du hellere vil det, først sovsen, så kylling, kartofler/gulerødder, squash og afslut med friskhakket purløg.

Server straks – velbekomme!

Michelle #hashtagmor blogger opskrift

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.


Her på domænet er der især cheddar i mine tærter, f.eks. græsk tærte med lufttørrret skinke og grøntsager. Som en del af konceptet med serien her, vil jeg inden det næste indlæg om en måneds tid kommer på, dele en opskrift med cheddarost. Og mulighederne er mange, for jeg giver Michelle helt ret i, at den kan pimpe de fleste retter op. I mellemtiden kan du ovre hos Michelle også finde opskrifter på butterdejspizza med bacon, one pot cheesy taco-pasta eller risotto med crispy bacon, hvis du er blevet inspireret til at bruge cheddarost, næste gang du skal lave mad. 

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.