Seneste indlæg

 • Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

  Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret
 • Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

  Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta
 • Sådan får du brugt dine rugbrødsrester

  Sådan får du brugt dine rugbrødsrester
 • Sund spaghetti carbonára

  Sund spaghetti carbonára

Mig og min yndlingsingrediens – 2018 opsamling

Mig og min yndlingsingrediens – 2018 opsamling

I august 2018 søsatte jeg en ny serie her på bloggen. Konceptet i det, jeg kalder Mig og min yndlingsingrediens er, at jeg en gang om måneden overlader pennen til en anden madblogger, som præsenterer sig selv og fortæller om sin yndlingsingrediens. En bestemt råvare, krydderi, kødudskæring eller kategori af madvarer, som de synes kan noget særligt, som kan redde enhver ret, som de altid tyr til eller som de spiser uhyrlige mængder af.

Imellem to gæsteindlæg laver jeg mindst én opskrift med månedens ingrediens. Det er et sjovt benspænd, og jeg er ret begejstret for serien, fordi den udvider min horisont både gastronomisk og blog-wise. Jeg håber også, at du, der læser med bliver inspireret til at (gen)opdage ingredienser og bloggere.

Har du misset et indlæg er her en oversigt over de, der indtil nu har været så venlige at dele ud af deres favoritter.

Spinat

I august måned skrev Benedicte, som blogger på Benedictes mad om, hvorfor hun er vild med spinat. Hun deler facts om spinat og forslag til, hvordan hun foretrækker at spise de sunde blade, herunder opskrifter på spinatomelet, spinatsmoothie og laks med flødestuvet spinat.

Jeg fulgte indlægget op med en opskrift på den italienske version af æggekage: frittata med kartofler og spinat.

Sunde opskrifter med spinat
Foto (venstre): Benedicte Aasberg // www.benedictesmad.dk. Det højre er mit eget.

Cheddarost

Den næste gæsteblogger var Michelle fra #hashtagmor. Hun skriver om cheddarost, som kan pimpe de fleste retter. Læs hendes bud på, hvilken cheddarost der er den bedste og få opskriften på kylling i cheddarsovs med ovnkartofler.

Jeg brugte cheddarosten til en omgang grove hjemmelavede quesadillas med ost og kylling.

Opskrifter med cheddarost
Foto (venstre): Michelle Jensen // www.hashtagmor.dk. Det højre er mit eget.

Citron

Oktober måneds gæst var Fie fra Madfilosofie. Hendes ynlingsingrediens er citron og i indlægget kan du læse om, hvorfor hun er så vild med og hvordan hun bruger den samt blive inspireret af en lækker opskrift på kylling i citronsauce med friske krydderurter.

Nogle uger senere delte jeg opskriften på en både sød, sur og cremet hjemmelavet lemoncurd, som er et friskt alternativ til syltetøj.

Sunde opskrifter med citron
Foto (venstre): Anne Sofie Kjeller Larsen // www.madfilosofie.dk. Det højre er mit eget.

Spidskål

Tekla som blogger på Teklas Køkken var til at begynde med i tvivl om, hvad der er hendes yndlingsingrediens. Men da hun spurgte sin kæreste kom hans svar promte: spidskål! I indlægget fortæller Tekla om, hvorfor hun altid har spidskål i køleskabet, hvordan hun bruger den og deler en opskrift på bagt spidskål med passionfrugtvinaigrette, rødløg og ristede solsikkekerner.

Ud over, at jeg har lavet Teklas passionsfrugtvinaigrette og kan give den en stor anbefaling med på vejen, brugte jeg senere på måneden spidskålen i en coleslaw med spidskål og rosenkål.

Sunde opskrifter med spidskål
Foto (venstre): Tekla Bach // www.glutenfriforbegyndere.dk. Det højre er mit eget.

Gulerod

Emilie fra Valbylille valgte en hverdagshelt, som vi nok er mange, der har tendens til at tage for givet, på trods af, at vi spiser den på dagsbasis det meste af året. Den gode, gamle gulerod fik et velfortjent skulderklap i Emilies fine hyldestindlæg, hvor du også finder opskriften på smukke, saftige luciaboller med gulerod.

Jeg bruger gulerødder i størstedelen af den mad, jeg laver, men lod den spille hovedrollen i en opskrift på spicy, sund og nem gulerodssuppe.

Sunde opskrifter med gulerødder
Foto (venstre): Emilie // www.valbylille.dk. Det højre er mit eget.

En håndfuld dygtige madbloggere har allerede sagt ja til at bidrage til serien i 2019. Skal jeg invitere din yndlingsblogger med eller har du selv en ingrediens, som du har lyst til at fortælle om, så skriv endelig til mig.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags