Muslingesuppe med Knorr Hollandaise med 100 % naturlige ingredienser

Muslingesuppe med Knorr Hollandaise med 100 % naturlige ingredienser

Lavet i samarbejde med Knorr

Muslinger kan godt virke som en lidt dekadent spise, men det er altså både sundt, nemt og billigt – 1 kg koster omkring 25 kroner og kan købes i de fleste velassorterede dagligvareforretninger. En ekstra bonus er, at der er masser af blåmuslinger i vores danske farvande, så de skal ikke transporteres ret langt, før de lander på din tallerken.

Når sommersolen bager (og det satser jeg på, at den kommer til at gøre de næste par måneder), er det sjældent indendørsarbejde i køkkenet, som står øverst på ønskelisten. Men skal du koge muslinger, kan du tage et par store baljer med vand ud i din have eller på terrassen og lave alle forberedelserne dér. Jeg fortæller dig nedenfor, hvordan du tjekker, om muslingerne er, som de skal være.

Opskrift sund nem Muslingesuppe med Knorr Hollandaise

I opskriften her på muslingesuppe med Knorr Hollandaise, har Knorr lavet de øvrige forberedelser for dig. Brug saucegranulatet som krydderibase, så du kun behøver at tilsætte grøntsager, hvidvin, fløde og muslinger for at få den lækreste suppe.

Jeg foreslår også en opskrift på hollandaise-mayo, som du kan dyppe muslingerne i. Den kan du naturligvis udskifte med en anden af dine favorit-dips, men jeg har tilpasset mængderne, så du skal bruge et helt brev Knorr Hollandaise med 100 % naturlige ingredienser til suppe + mayo.

Muslingerne skal være levende, når de kommer ned i suppen. Så vent med at åbne pakken indtil du skal i gang med at tilberede dem. Når du koger muslingerne, skal de gerne åbne sig. Gør de ikke det, så tyder det på, at de har været døde hele tiden og derfor ikke er værd at spise (med mindre, at du er desperat for at kunne passe den dér fine sommerkjole, som strammer lidt over maven til festen på lørdag… men der findes altså nemmere måder, shapewear for eksempel).

Det skal du bruge til 4-6 personer

Muslingesuppe

  • 3 spsk. Knorr Hollandaisepulver med 100 % naturlige ingredienser
  • 1,5 kg blåmuslinger
  • En lille fennikel (ca. 150 g)
  • 4 forårsløg eller 2 porrer
  • 3 stængler bladselleri
  • 3 dl hvidvin
  • 5 dl vand
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk. citronsaft
  • Et bundt dild

Hollandaise-mayo

  • 1 spsk. Knorr Hollandaisepulver med 100 % naturlige ingredienser
  • 1 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 4 spsk. creme fraiche

Til servering: Et stykke godt brød og en grøn salat. Du kan også skære 1 kg kartofler i stave og bage dem i ovnen ved 220 grader i en halv times tid sammen olie, salt og krydderier. Så kan du servere en lækker moules frites.

Sådan laver du muslingesuppe med Knorr Hollandaise

Skyl og skrub muslingerne godt og fjern “skægget” på de, der har sådan noget. Brug en stiv børste eller en køkkensvamp

Gå muslingerne igennem enkeltvist for at se, om de er levende. Hvis de er lukkede og skallen intakt, er det godt. Hvis en musling er åben, så bank den let imod bordet eller en kanten af en skål. Lukker den sig eller kan du fornemme lidt spændstighed i dens reaktion, er den levende. Smid alle knuste eller tilskadekomne skaller væk.

Opskrift sund nem Muslingesuppe med Knorr Hollandaise

Rens og snit grøntsagerne i små stykker. Steg dem i 2-3 spsk. fedtstof en gryde i ca. 5 minutter.

Bland hvidvin, vand og 2 spsk. fløde i en skål. Rør Knorr Hollandaisepulver ud i blandingen og hæld den over grøntsagerne.

Varm suppen op til kogepunktet og tilsæt så forsigtigt muslingerne.

Læg låg på og damp muslingerne i 5-7 minutter.

Tilbered imens hollandaise-mayoen ved at røre alle ingredienserne godt sammen.

Fjern forsigtigt muslinger og grøntsager med en hulske. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Lad suppen koge ind ca. 10 minutter ved svag varme. Tilsæt citronsaft og den sidste fløde og varm suppen godt igennem i 3-5 minutter, til den får en cremet konsistens

Læg muslingerne i en dyb tallerken, hæld suppen over og drys med hakket dild.

Dyp muslingerne i en hollandaise-mayo eller en anden lækker dip.

Opskrift sund nem Muslingesuppe med Knorr Hollandaise

Hvis du har fået lyst til at afprøve flere opskrifter med Knorr Hollandaise med 100 % naturlige ingredienser, så prøv at læse om de kaffegrumsbagte rødbeder med hvidløgshollandaise eller læs med ovre hos Dorte Bak, hvor hun fortæller mere om saucen og deler en lækker opskrift på en pastaret med stegt spidskål, avocado, lime og Hollandaise.

Du kan selvfølgelig også bare følge opskrifterne på pakken og lave de klassiske, lækre saucer. Eller du kan se mine bud på, hvordan du bruger pulveret som en krydderiblanding, f.eks. til at spice en kartoffelsalat op eller til at gøre det lettere at lave en lækker fisketærte.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.