Seneste indlæg

  • Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus

    Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus
  • Madformadelskere ryger deres egen bacon

    Madformadelskere ryger deres egen bacon
  • Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke

    Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke
  • Peberkager

    Peberkager

Nem bærcrumble med årstidens bær og knas på toppen

Nem bærcrumble med årstidens bær og knas på toppen

I lørdags nød vi den danske sensommer sammen med en flok venner. Jeg havde fået til opgave at medbringe en kage og det blev én af mine absolutte favoritter på denne årstid: En nem bærcrumble med søde bløde bær og crunchy crumblemasse ovenpå.

En bærcrumble er fantastisk med sin helt rigtige kombination af sødme og syrlighed. Jeg har brugt en blanding af hindbær og blåbær, men du kan bruge lige præcis de bær, du bedst kan lide eller har til rådighed. Tærten kan desuden sagtens laves med frosne bær, hvis det er uden for sæson. Jeg har drysset mandler over den varme tærte – det giver lidt ekstra knas.

Som et pift til smagen har jeg brugt lakridspulver. Ikke nok til at tærten kommer til at smage af lakrids, blot som en lille smagsforstærker. Det kan sagtens udelades, tærten bliver også superlækker uden.

Jeg synes, at en bærcrumble smager allerbedst med creme fraiche, fordi syrligheden og fedmen heri passer perfekt til tærten. Især, hvis du serverer tærten lun. Du kan også bruge vanilleis eller f.eks skyr, evt. rørt med lidt vanille.

Nem bærcrumble – Det skal du bruge

  • 350 g bær
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1,5 tsk lakridspulver
  • 2 tsk kanel
  • 75 g smør
  • 75 g havregryn
  • 75 g rørsukker
  • 75 g hvedemel
  • 75 g groftrevet marcipan
  • 1 håndfuld mandler (kan udelades)

Til servering

  • 3 dl creme fraiche (eller vanilleis)
  • Evt. et par kviste citronmelisse

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn)

Skyl bærrene og dup dem tørre

Læg bærrene i en tærteform (eller et anden ovnfast fad) og drys vanillesukker, lakridspulver og kanel over

Lav en crumblemasse af smør, havregryn, rørsukker, hvedemel og revet marcipan. Brug fingrene eller en røremaskine med K-spade. Dejen skal ikke æltes, men bare lige presses sammen

Fordel massen over bærrene. Du behøver ikke at gøre det så møjsommeligt, bare læg klumperne spredt ud over hele overfladen

Bag tærten i ovnen i 20-30 minutter ved 200 gader

Jeg bagte tærten fredag eftermiddag, opbevarede den køligt og lunede den i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, da den (til stor begejstring) blev serveret lørdag

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags