Seneste indlæg

  • Fiskeruller med rejer

    Fiskeruller med rejer
  • Min yndlingsingrediens: Maria Charlottes Surdej

    Min yndlingsingrediens: Maria Charlottes Surdej
  • Stenbiderrogn – den sunde danske kaviar

    Stenbiderrogn – den sunde danske kaviar
  • Hjemmelavede kopnudler

    Hjemmelavede kopnudler

Nem blomkålscurry. Varm, cremet og sund

Nem blomkålscurry. Varm, cremet og sund

Det er hundekoldt udenfor, så vi spiser en masse herlige supper og sammenkogte retter herhjemme for tiden. Et stensikkert hit på middagsbordet er en nem blomkålscurry, som den jeg deler opskriften på her.

Den er tilpas spicy til at der er smæk på smagen, men er samtidig blød og cremet, så børnene også vil spise den. Hvis den kun var til voksne, havde jeg nok puttet lidt mere karrypasta i.

Peanuts og æbletern på toppen giver retten et dejligt knasende og sød/syrligt indspark. Jeg er vild med koriander, så det er der også drysset på. Bryder du dig ikke om smagen, kan du udelade koriander eller udskifte den med f.eks. thaibasilikum eller mynte.

Nem blomkålscurry børnevenlig opskrift

Det skal du bruge til 4 personer

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 bagekartofler (ca. 600g)
  • 1 lille blomkålshoved (ca. 500g uden stok og blade)
  • 3-4 gulerødder (ca. 250g)
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 2 spsk. olie
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g frosne ærter
  • 1 tsk. sukker
  • 1-2 tsk. friskpresset citronsaft
  • Topping
    • 2 håndfulde salte peanuts
    • 1-2 æbler
    • Et bundt frisk koriander
  • Tilbehør: F.eks. kogte ris eller en skive brød

Sådan laver du en nem blomkålscurry

Nem blomkålscurry børnevenlig opskrift

  1. Pil og hak løg og hvidløg.
  2. Skræl kartofler og gulerødder. Rens blomkålen. Skær det hele i mundrette stykker.
  3. Varm karrypasta og olie op i en gryde. Steg løg og hvidløg heri i nogle minutter.
  4. Tilsæt kartofler, lad dem stege med i 5 minutter og tilsæt dernæst blomkål og gulerødder. Steg i yderligere et par minutter ved høj varme. Tilsæt evt. lidt kokosmælk, så det ikke brænder fast.
  5. Hæld bouillon og resten af kokosmælken over grøntsagerne. Lad retten småkoge under låg i ca. 15-20 minutter og rør i den et par gange undervejs.
  6. Smag på kartoffelstykkere og tilsæt de frosne ærter, når kartoflerne er møre. Varm retten godt igen­nem.
  7. Skyl imens æblerne og skær dem ud i små tern. Rengør korianderbladene og hak dem groft.
  8. Smag curryen til med sukker og citronsaft. Evt. også lidt fiskesauce, hvis du har sådan noget på lager – men husk på, at der kommer saltede peanuts over senere.
  9. Drys topping over lige inden du spiser. Server blomkålscurryen som den er eller med kogte ris, brød eller tilsæt f.eks. en dåse kikærter sammen med de frosne ærter for at give retten mere fylde.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags