Seneste indlæg

  • Nye udfordringer på vej

    Nye udfordringer på vej
  • Herlige, hypede havtorn

    Herlige, hypede havtorn
  • Nem fiskelasagne med grøntsager

    Nem fiskelasagne med grøntsager
  • Kold sommersuppe med daggammelt brød

    Kold sommersuppe med daggammelt brød

Nem fiskelasagne med grøntsager

Fuldkornslasagne med fisk og grøntsager

Katrine Klinken har valgt, at månedens yndlingsingrediens kommer fra den maritime verden. Hun tippede om, at en paneret skrubbe kan være nem, lækker og hurtig aftensmad på en travl tirsdag.

Jeg er helt enig i, at der er masser af muligheder for sund og simpel hverdagsmad i det maritime køkken. Her på domænet er f.eks. opskriften på grov tærte med laks og spinat og fiskepakker med grøntsager populære.

Et andet hit herhjemme er en fiskelasagne. Så den opskrift kommer nedenfor. Brug en fast fisk, der er et par cm tyk f.eks. torsk, laks eller kulmule. Og læg gerne lasagnen sammen i god tid, så den kan stå klar i køleskabet til en tur i ovnen.

Sådan laver du en nem hjemmelavet fiskelasagne

Er det rodfrugtsæson, så brug løs af f.eks. rødbeder, pastinakker, persillerødder og knoldselleri. Her om sommeren kan du f.eks. bruge squash, gulerødder, fennikel og aubergine.

Lasagnen er også skøn, hvis du udskifter lidt af de revne grøntsager med en håndfuld spinat eller grønkål.

Sund lasagne med fuldkorn, fisk og grøntsager

Nem og hurtig måde at servere fisk på.
Ret Hovedret
Keyword Fisk, Fuldkorn, Nemt
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter

Ingredienser

Til lasagnen

  • 500 g fisk uden skind f.eks. torsk eller laks
  • 0,5 l Mornaysauce eller hjemmelavet ostesauce (se nedenfor)
  • 9 fuldkornslasagneplader
  • 500 g revne grøntsager f.eks. gulerødder, squash eller aubergine
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. eddike
  • 1 nip sukker
  • 1 nip salt
  • 2 tsk. tørret basilikum kan udelades eller erstattes med f.eks. tørret timian eller oregano
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 1 håndfuld friske basilikumblade

Til ostesaucen

  • 30 g smør
  • 50 g mel
  • 5 dl mælk
  • 50 g revet ost
  • Salt og peber

Sådan gør du

Begynd med ostesaucen

  • Smelt smør i en gryde. Drys mel i og pisk godt.
  • Tilsæt mælk lidt ad gangen imens du rører rundt.
  • Lad saucen koge ind ved middelvarme til den tykner og har en passende konsistens. Det tager ca. 10 minutter. Pisk jævnligt undervejs.
  • Læg revet ost i og lad den smelte mens saucen står et par minutter ved svag varme.
  • Smag til med salt og peber.

Læg lasagnen sammen

  • Tænd ovnen på 200 grader (almindelig varme).
  • Gå fisken efter for ben og skær den i mundrette bidder.
  • Rør hakkede tomater, tomatpuré, eddike, sukker og tørret basilikum sammen i en skål.
  • Byg lasagnen op ved at lægge fisk og grøntsager i bunden af et ovnfast fad. Dæk med tomatsaucen, læg et lag lasagneplader ovenpå og hæld ostesauce på pladerne. Fortsæt sådan, til du har brugt alle ingredienserne (ca. tre lag af hver).
  • Pluk mozzarellaen i små stykker og smuldr dem ud over lasagnen.
  • Bag fiskelasagnen i 35-40 minutter og lad den gerne stå i 5-10 minutter og sætte sig lidt, inden du serverer den.
  • Drys med baslikumblade og spis evt. et stykke brød eller en grøn salat til.

 

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

læs videre

Tags