Seneste indlæg

  • Nye udfordringer på vej

    Nye udfordringer på vej
  • Herlige, hypede havtorn

    Herlige, hypede havtorn
  • Nem fiskelasagne med grøntsager

    Nem fiskelasagne med grøntsager
  • Kold sommersuppe med daggammelt brød

    Kold sommersuppe med daggammelt brød

Nem hverdagsdessert: sund avocadois

Sund avocadois opskrift

Jeg havde min debut som avocadoismager sidste sommer, da en veninde introducerede mig for opskriften på sund avocadois. Siden er det blevet til mange portioner herhjemme – både i de kolde måneder, men allerhelst når vejret er godt. Den skønne, lysegrønne farve og den kolde, cremede konsistens passer perfekt på en forårs- eller sommerdag. Det er en fuldfed oplevelse, men lime og citronmelissen giver isen et friskt og syrligt pift og den hakkede chokolade giver knas og sødme.

Selvom kalorieindholdet er i den høje ende, så er der masser af gode ting i, især fra avocadoen som er spækket med sunde fedtsyrer og desuden indeholder vitaminer, mineraler og fibre. Isen er sødet med bananer og honning, men hvis du vælger nogle godt modne bananer behøver du ikke honning. Smag dig frem.

Når man laver hjemmelavet is, rører man normalt i den undervejs i indfrysningen, for at der ikke dannes iskrystaller. Jeg fryser dog bare avocadoisen her ned og rører den godt igennem inden servering. Isen skal dog stå et stykke tid ved stuetemperatur, før man kan røre i den. Når du tager en bøtte op, er det derfor ikke så let at fryse noget af den ned igen, så frys den evt. i mindre portioner fra starten

Det skal du bruge – til 6-8 portioner sund avocadois

  • 4 avocadoer
  • 1 stor moden banan eller to små
  • 4 spsk kokosmælk
  • 1 spsk honning
  • 1 nip salt
  • Saften fra 1 lime

Til servering

  • 80 g mørk chokolade
  • 4 kviste citronmelisse (eller mynteblade)

Sund avocado is opskrift

Sådan laver du selv en sund avocadois

Flæk avocadoerne og skrab kødet ud med en ske

Sund avocado is opskrift

Blend alle ingredienserne til konsistensen er glat og cremet.

Smag til med honning (sødme), lime (syre) og salt og juster konsistens og fedme med kokosmælk

Sund avocado is opskrift

Sæt mosen i fryseren natten over (eller minimum 4 timer)

Tag den ud af fryseren i god tid inden den skal serveres. Rør den igennem med en ske efter 20-30 minutter på køkkenbordet, så iskrystallerne bliver udjævnet og konsistensen bliver som softice

Drys med grofthakket chokolade og citronmelissen ved servering

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. Mariane Jokumsen
    1. august 2016 / 7:45

    Uhm, jeg elsker avocado is! God idé med kokosmælk, det skal jeg helt sikkert smage:) Mvh. Mariane

    • Line
      Forfatter
      1. august 2016 / 10:46

      Også jeg:) Tak, ja det er virkelig lækkert med kokosmælk i! Mvh. Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

læs videre

Tags