Pastaret med grøntsager og pinjekerner

Pastaret med grøntsager og pinjekerner

Hvis jeg ikke lige ved, hvad jeg skal finde på til aftensmad, tyr jeg ofte til en nem og sund pastaret med grøntsager, som den jeg deler opskriften på her.

Retten er spækket med grøntsager, som kan fås det meste af året og den er både billig, nem og hurtig at lave. Og så er den vegetarisk – men du kan naturligvis pifte den op med et stykke kød f.eks. en rest kylling eller okse, sprødstegt bacon, pølse eller lidt dampet fisk.

Er der rester, smager de også godt kolde til frokost dagen derpå.

Ratatouille pasta opskrift

Det skal du bruge

  • 3 tomater
  • 100 g champignon eller andre svampe
  • 1 lille aubergine
  • 1 squash
  • 3 spsk. pinjekerner
  • 3 fed hvidløg
  • 2-3 spsk. olie
  • 2 spsk. balsamico
  • 1-2 tsk. tørret oregano eller timian
  • 50 g parmesanost
  • 400 g pasta
  • En håndfuld basilikumblade

Nem og sund pastaret opskrift

Sådan laver du en nem og sund pastaret med grøntsager

  1. Vask alle grøntsagerne og skær dem i tern på ca. 1×1 cm. Hold aubergine og squash adskilt fra tomat og champignon.
  2. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  3. Rist pinjekernerne på en tør pande til de har fået farve, men ikke er blevet helt sorte.
  4. Tag pinjekernerne af panden og steg aubergine, squash og presset hvidløg i olie i 5 minutter.
  5. Tilsæt tomater, champignon, balsamico og oregano og steg det hele i 3-4 minutter til det er blevet lidt smattet, men grøntsagerne stadig har bid.
  6. Vend grøntsagsblandingen med nykogt pasta og server med friskrevet parmesanost, ristede pinjekerner og basilikumblade på toppen.

Andre af mine yndlings go-to-retter, som kan laves hele året er tomatsuppe og bygotto med gulerødder og ærter.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.