Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

Nemme hjemmelavede fuldkornsknækbrød

opskrift sunde nemme hjemmelavede fuldkornsknækbrød kerner

Knasende, salt snack, et hurtigt mellemmåltid eller på brunch- og ostebordet. Knækbrød er et sikkert hit og i dag deler jeg opskriften på mine favoritter: en omgang nemme hjemmelavede fuldkornsknækbrød.

De smager skønt og mætter godt, bl.a. fordi de er spækkede med fuldkorn og sunde fedtstoffer.

Jeg kan bedst lide, når knækbrødene er ca. en halv cm tynde, men stadig er sprøde, så det er opskriften her lavet ud fra. Hvis du vil have dine knækbrød papirtynde, må du bruge lidt mindre af alle ingredienserne eller fordele massen på halvanden bageplade, når du ruller den ud

Det skal du bruge til 20-25 stykker knækbrød

  • 3,5 dl havregryn
  • 2 dl blandede kerner og frø (f.eks. solsikkefrø, hørfrø, sesamkerner eller græskarkerner)
  • 2,5 dl grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 2,5 dl vand
  • 0,5 dl olie

opskrift sunde nemme hjemmelavede fuldkornsknækbrød kerner

Sådan bager du nemme hjemmelavede fuldkornsknækbrød

Tænd ovnen på 185 grader varmluft

Kom havregryn, kerner, mel, salt og bagepulver i en skål og bland det

Tilsæt vand og olie og rør dejen godt. Det er lettest at bruge hænderne eller en god, stabil grydeske. Dejen skal være lidt klistret, men hænge sammen

Rul massen ud imellem to stykker bagepapir, så den fylder en bageplade

Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen ud i firkanter i den størrelse, du gerne vil have dine knækbrød. Jeg bruger et pizzahjul. Du behøver ikke at skære helt igennem, for når først brødene er bagte, er de lette at knække fra hinanden

Bag knækbrødene ved 185 grader i 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde

opskrift sunde nemme hjemmelavede fuldkornsknækbrød

Afkøl knækbrødene på en bagerist og bræk stykkerne fra hinanden imens de stadig er lune

Opbevar dine knækbrød i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, så holder de sig friske i en lille uge

Prøv mine knækbrød med juicepulp, hvis du vil have grøntsager ind i dit bagværk også

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags