
Knasende, salt snack, et hurtigt mellemmåltid eller på brunch- og ostebordet. Knækbrød er et sikkert hit og i dag deler jeg opskriften på mine favoritter: en omgang nemme hjemmelavede fuldkornsknækbrød.
De smager skønt og mætter godt, bl.a. fordi de er spækkede med fuldkorn og sunde fedtstoffer.
Jeg kan bedst lide, når knækbrødene er ca. en halv cm tynde, men stadig er sprøde, så det er opskriften her lavet ud fra. Hvis du vil have dine knækbrød papirtynde, må du bruge lidt mindre af alle ingredienserne eller fordele massen på halvanden bageplade, når du ruller den ud
Det skal du bruge til 20-25 stykker knækbrød
- 3,5 dl havregryn
- 2 dl blandede kerner og frø (f.eks. solsikkefrø, hørfrø, sesamkerner eller græskarkerner)
- 2,5 dl grahamsmel
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 2,5 dl vand
- 0,5 dl olie
Sådan bager du nemme hjemmelavede fuldkornsknækbrød
Tænd ovnen på 185 grader varmluft
Kom havregryn, kerner, mel, salt og bagepulver i en skål og bland det
Tilsæt vand og olie og rør dejen godt. Det er lettest at bruge hænderne eller en god, stabil grydeske. Dejen skal være lidt klistret, men hænge sammen
Rul massen ud imellem to stykker bagepapir, så den fylder en bageplade
Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen ud i firkanter i den størrelse, du gerne vil have dine knækbrød. Jeg bruger et pizzahjul. Du behøver ikke at skære helt igennem, for når først brødene er bagte, er de lette at knække fra hinanden
Bag knækbrødene ved 185 grader i 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde
Afkøl knækbrødene på en bagerist og bræk stykkerne fra hinanden imens de stadig er lune
Opbevar dine knækbrød i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, så holder de sig friske i en lille uge
Prøv mine knækbrød med juicepulp, hvis du vil have grøntsager ind i dit bagværk også