Seneste indlæg

  • Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

    Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret
  • Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

    Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta
  • Sådan får du brugt dine rugbrødsrester

    Sådan får du brugt dine rugbrødsrester
  • Sund spaghetti carbonára

    Sund spaghetti carbonára

Gratinerede rødspættefileter med grøntsager

Gratinerede rødspættefileter med grøntsager

Mine to bedste råd til at spise mere fisk i hverdagen er ganske enkle:

1. Abonner på en fiskekasse, som fast bliver leveret til din dør. Vi fik i en lang periode Aarstidernes Fiskekasse. Det seneste år er det Basis+laks kassen fra Skagenfood, der bliver leveret hjem til os. Begge koncepter har fungeret upåklageligt, så dem kan jeg klart anbefale.

2. Lær dig nogle grundlæggende basisopskrifter, der passer til de forskellige typer af fisk.

Et eksempel er denne opskrift på gratinerede rødspætter, som let kan varieres med andre typer af fladfisk (f.eks. skrubbe, pighvar, ising eller helleflynder) eller flere grøntsager (f.eks. tomatskiver, grofthakket blomkål eller halverede svampe).

Sådan laver du gratinerede rødspætter

Opskrift Gratinerede rødspættefileter med grøntsager

Spis f.eks. de gratinerede rødspættefileter sammen med kogte kartofler og en salat. Du kan også lægge skiver af let kogte kartofler ind imellem fiskelagene. På den måde bliver fadet næsten et helt måltid i sig selv.

En sprød salat – f.eks. en fyldig salat med grønne og hvide bønner – passer fortrinligt til den bløde og lidt fede konsistens, som retten får. Brug endelig også en masse krydderurter, hvis du har sådan nogle til rådighed.

Gratinerede rødspætter

Keyword Fisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 600 g rødspættefileter
  • 20 g smør
  • 2-3 spsk. flødeost med hvidløg eller urter
  • 1 squash
  • 1 porre
  • 0,5 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 2-3 spsk. groft rasp
  • 30 g parmesanost
  • 1 håndfuld Krydderurter f.eks. bredbladet persille eller dild (kan udelades)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rens fisken, hvis det er nødvendigt. Skrab den hvide skindside med en skarp kniv, skyl fileterne og dup dem tørre i et rent viskestykke.
  • Læg halvdelen af smørret (10g) i klatter i bunden af et ovnfast fad.
  • Bred halvdelen af fiskefileterne ovenpå.
    Fiskefilet i ovn opskrift
  • Fordel smørreosten løst hen over fiskene.
  • Snit squashen i skiver og læg dem i ét lag i fadet.
  • Hak porren og top den over squashskiverne sammen med citronsaft og salt.
    Fisk og grøntsager i ovn opskrift
  • Drys med rasp, parmesanost og resten af smørklatterne på toppen.
  • Bag fadet i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. en halv time.
    Opskrift Gratinerede rødspætter og grøntsager

Ovre hos min med-madblogger Madfilosofie (det er hende, som bruger utroligt mange citroner i sin madlavning) har jeg spottet en anden lokkende ret med fladfisk. Hvidvinsdampede skærisingfileter med dild, som lyder helt enormt lækre. Dem må jeg prøve næste gang vi får fladfisk leveret.

Har du andre gode forslag til at anvende fladfisk, så tip mig gerne nedenfor i kommentarfeltet, så jeg kan blive inspireret.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

2 Comments

  1. Lone
    15. juli 2018 / 8:47

    Nu har vi prøvet retten og den smagte rigtig skønt. Vi havde dog ingen porrer. Dem havde vi brugt i chilitærten den anden dag. Derfor brugte vi tomater, hvilket fungerede fint.

    • 15. juli 2018 / 13:37

      Det er jeg glad for at høre:) Det lyder lækkert med tomater – det må jeg også prøve på et tidspunkt👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags