Seneste indlæg

  • Nye udfordringer på vej

    Nye udfordringer på vej
  • Herlige, hypede havtorn

    Herlige, hypede havtorn
  • Nem fiskelasagne med grøntsager

    Nem fiskelasagne med grøntsager
  • Kold sommersuppe med daggammelt brød

    Kold sommersuppe med daggammelt brød

Gratinerede rødspættefileter med grøntsager

opskrift på gratinerede rødspætter

Mine to bedste råd til at spise mere fisk i hverdagen er ganske enkle:

1. Abonner på en fiskekasse, som fast bliver leveret til din dør. Vi fik i en lang periode Aarstidernes Fiskekasse. Det seneste år er det Basis+laks kassen fra Skagenfood, der bliver leveret hjem til os. Begge koncepter har fungeret upåklageligt, så dem kan jeg klart anbefale.

2. Lær dig nogle grundlæggende basisopskrifter, der passer til de forskellige typer af fisk.

Et eksempel er denne opskrift på gratinerede rødspætter, som let kan varieres med andre typer af fladfisk (f.eks. skrubbe, pighvar, ising eller helleflynder) eller flere grøntsager (f.eks. tomatskiver, grofthakket blomkål eller halverede svampe).

Sådan laver du gratinerede rødspætter

Opskrift Gratinerede rødspættefileter med grøntsager

Spis f.eks. de gratinerede rødspættefileter sammen med kogte kartofler og en salat. Du kan også lægge skiver af let kogte kartofler ind imellem fiskelagene. På den måde bliver fadet næsten et helt måltid i sig selv.

En sprød salat – f.eks. en fyldig salat med grønne og hvide bønner – passer fortrinligt til den bløde og lidt fede konsistens, som retten får. Brug endelig også en masse krydderurter, hvis du har sådan nogle til rådighed.

Gratinerede rødspætter

Keyword Fisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 600 g rødspættefileter
  • 20 g smør
  • 2-3 spsk. flødeost med hvidløg eller urter
  • 1 squash
  • 1 porre
  • 0,5 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 2-3 spsk. groft rasp
  • 30 g parmesanost
  • 1 håndfuld Krydderurter f.eks. bredbladet persille eller dild (kan udelades)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rens fisken, hvis det er nødvendigt. Skrab den hvide skindside med en skarp kniv, skyl fileterne og dup dem tørre i et rent viskestykke.
  • Læg halvdelen af smørret (10g) i klatter i bunden af et ovnfast fad.
  • Bred halvdelen af fiskefileterne ovenpå.
    Fiskefilet i ovn opskrift
  • Fordel smørreosten løst hen over fiskene.
  • Snit squashen i skiver og læg dem i ét lag i fadet.
  • Hak porren og top den over squashskiverne sammen med citronsaft og salt.
    Fisk og grøntsager i ovn opskrift
  • Drys med rasp, parmesanost og resten af smørklatterne på toppen.
  • Bag fadet i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. en halv time.
    Opskrift Gratinerede rødspætter og grøntsager

Ovre hos min med-madblogger Madfilosofie (det er hende, som bruger utroligt mange citroner i sin madlavning) har jeg spottet en anden lokkende ret med fladfisk. Hvidvinsdampede skærisingfileter med dild, som lyder helt enormt lækre. Dem må jeg prøve næste gang vi får fladfisk leveret.

Har du andre gode forslag til at anvende fladfisk, så tip mig gerne nedenfor i kommentarfeltet, så jeg kan blive inspireret.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. Lone
    15. juli 2018 / 8:47

    Nu har vi prøvet retten og den smagte rigtig skønt. Vi havde dog ingen porrer. Dem havde vi brugt i chilitærten den anden dag. Derfor brugte vi tomater, hvilket fungerede fint.

    • 15. juli 2018 / 13:37

      Det er jeg glad for at høre:) Det lyder lækkert med tomater – det må jeg også prøve på et tidspunkt👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

læs videre

Tags