Seneste indlæg

  • Nye udfordringer på vej

    Nye udfordringer på vej
  • Herlige, hypede havtorn

    Herlige, hypede havtorn
  • Nem fiskelasagne med grøntsager

    Nem fiskelasagne med grøntsager
  • Kold sommersuppe med daggammelt brød

    Kold sommersuppe med daggammelt brød

Pasta med asparges og ramsløg

Pasta med asparges og ramsløg sund opskrift nem aftensmad

I en kort periode kan du her i forsommeren ramme sæsonen for ramsløg og asparges på samme tid. Og det er herligt, for de to er et fremragende match. Her har jeg samlet dem begge i en ret med en masse andre forårsfriske grøntsager: pasta med asparges, ramsløg, forårsløg, squash og kalkunbacon.

Kan du ikke skaffe ramsløg, så brug et fed hvidløg i stedet. Men det er næsten synd, for det bugner med ramsløg derude lige nu og ud over deres fantastiske smag er de sprængfulde af vitaminer (især C-vitamin).

Du kan spise pastaretten som den er eller servere den sammen med f.eks. en helstegt kylling. Den smager også dejligt kold (klip evt. pastastykkerne i mindre bidder, når de er kølet af), så du kan fint spise den til frokost dagen derpå.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 500 g grønne asparges (eller en blanding af grønne og hvide)
  • 350 g fuldkornspasta
  • 2 forårsløg eller 1 porre
  • 6-7 blade ramsløg
  • 1 squash
  • 125 g kalkunbacon (eller almindelig svinebacon)
  • 1 bundt persille
  • Salt og peber
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 håndfuld mandler
  • 50 g parmesanost
Pasta med asparges og ramsløg sund opskrift nem aftensmad

Sådan laver du pasta med asparges og ramsløg

Kog pastaen et par minutter mindre end der står på pakken. Lad den dryppe af i f.eks. en sigte, men gem lidt af kogevandet. Du kan sagtens gå i gang med resten af retten imens pastaen koger.

Skyl aspargeserne, bræk de nederste trævlede ender af. Kassér dem og skær resten på skrå i 2-3 cm lange stykker.

Rengør forårsløgene og ramsløgbladene og hak dem fint. Skyl squashen og skær den i tern.

Skrub citronen og riv ca. halvdelen af skallen. Skyl persillen og hak den groft.

Pasta med asparges og ramsløg sund opskrift nem aftensmad

Skær bacon i mundrette stykker og steg dem på en stor pande, til de har fået skorpe.

Tilsæt aspargesstykker, forårsløg, squash og ramsløg, evt. sammen med lidt olie og steg ved middel varme i et par minutter. Tilsæt 2-3 spsk. af kogevandet fra pastaen.

Lad resten af pastaen drype af og vend den så på panden sammen med citronskal og persille (gem lidt til servering).

Smag til med salt, peber og citron.

Server med friskrevet parmesanost og grofthakkede mandler.

Pasta med asparges og ramsløg sund opskrift nem aftensmad

Du kan også bruge ramsløg til den her kikærtesalat med avocado og feta. Eller du kan lave din egen ramsløgssalt, som forlænger sæsonen gevaldigt.

Pasta med asparges og ramsløg

Nem og sund aftensmad med forårets grøntsager
Ret Hovedret
Keyword Forår
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g grønne asparges eller en blanding af grønne og hvide
  • 350 g fuldkornspasta
  • 2 forårsløg eller 1 porre
  • 6-7 blade ramsløg
  • 1 squash
  • 125 g kalkunbacon eller almindelig svinebacon
  • 1 bundt persille
  • Salt og peber
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 håndfuld mandler
  • 50 g parmesanost

Sådan gør du

  • Kog pastaen i et par minutter mindre, end der står på pakken. Lad dem dryppe af i en sigte, men gem lidt af kogevandet. 
  • Skyl aspargeserne. Kassér de nederste, hårde stykker og skær resten i 2-3 cm lange skrå stykker.
  • Skyl forårsløg og ramsløgblad. Hak dem fint. 
  • Skyl squashen og skær den i tern.
  • Skrub citronen. Du skal bruge skallen, så den skal vaskes godt.
  •  Skyl persillen og hak den groft.
  • Skær bacon i mundrette stykker. Steg dem sprøde i deres eget fedt på en stor pande i nogle minutter.
  • Tilsæt aspargesstykker, forårsløg, squash og ramsløg, evt. sammen med lidt olie og steg ved middel varme i et par minutter. 
  • Tilsæt 2-3 spsk. af kogevandet fra pastaen.
  • Lad  pastaen drype af og vend den så på panden sammen med citronskal og persille (gem lidt til servering).
  • Smag til med salt, peber og citron.
  • Server med friskrevet parmesanost og grofthakkede mandler.
  • Skær bacon i mundrette stykker og steg dem på en stor pande, til de har fået skorpe.
  • Tilsæt aspargesstykker, forårsløg, squash og ramsløg, evt. sammen med lidt olie og steg ved middel varme i et par minutter. Tilsæt 2-3 spsk. af kogevandet fra pastaen.
  • Vend pastaen på panden sammen med citronskal fra en halv citron og persille (gem lidt til servering).
  • Smag til med salt, peber og citron.
  • Server med friskrevet parmesanost og grofthakkede mandler.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

læs videre

Tags