Sund og cremet pastaret med rejer, laks og grønne bønner

Sund og cremet pastaret med rejer, laks og grønne bønner

Dagens opskrift passer perfekt til de travle hverdage: En nem og hurtig pastaret med rejer, laks og grønne bønner, som er både sund og ualmindeligt velsmagende.

Jeg vender pastaen med en blanding af creme fraiche og kokosmælk. Det giver retten en dejlig cremet konsistens og smagen et pift af kokos. Du kan sagtens bruge 3 dl creme fraiche i stedet, hvis du ikke gider at stå tilbage med en 2/3 fyldt dåse kokosmælk. Men du kan også fint fryse kokosmælken – den kan holde sig 6-8 måneder i fryseren (i en anden beholder). Så har du en rest, hvis du f.eks. får lyst til at kaste dig ud i en omgang hjemmelavede Bounty , en blomkålscurry eller en lynhurtig tomatsuppe.

Til to voksne og to børn skal du bruge

  • 400 g fuldkornspasta
  • 300 g frosne grønne bønner
  • 150 g røget laks i skiver
  • 170 g rejer (drænet vægt)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl kokosmælk
  • 2 spsk hvidløgsost (eller en anden flødeost)
  • salt og peber
  • En håndfuld dild eller andre krydderurter

pastaret med rejer, laks og grønne bønner opskrift sund nem mad

Sådan laver du pastaret med rejer, laks og grønne bønner

Bring 3 liter vand i kog. Tilsæt pasta og 1 tsk salt

Lad pastaen koge i 5 minutter og tilsæt så de frosne grønne bønner

Kog videre i ca. 7 minutter

Bland imens en dressing af creme fraiche, kokosmælk og hvidløgsost

Skær laksen i strimler og dræn rejerne for vand (hvis du bruger frosne rejer behøver du ikke at tø dem op først – lad dem i stedet koge med i pastavandet de sidste par minutter)

Lad pasta og bønner dryppe af og vend med laks, rejer og dressing. Smag retten til med salt og peber

Server med en tot dild eller en håndfuld basilikumblade

pastaret med rejer, laks og grønne bønner opskrift sund nem mad

Print Friendly, PDF & Email
Follow:
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.