Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

Peberkager

Harepus med peberkager

I anledning af at det er 01. april, deler jeg en opskrift på peberkager. Opskriften er meget populær herhjemme. Især, når den synges samtidig.

Sådan bager du peberkager

Tag først en mægtig gryde og omtrent et kilo smør.

Peberkager ingredienser

Hvis du kan undgå, at gryden vælter, blander du smørret, imens det smelter, med en teske puddersukker til det lugter brunt og brændt.

I smør og sukker kommer du så en halv snes æggeblommer, som du rører ud i gryden med et kilo hvedemel.

Når det værste er af vejen, krydrer du peberkagedejen med et kilo ægte peber og et lille drys kanel.

Og så former du kagemænd og kagekoner og lægger dem på bagepladen og bager dem i ovnen. Ca. 5-7 minutter ved 175 grader varmluft.

Bagte peberkager

Mine børn har hjulpet med at forme peberkagerne. De har lært, hvordan man gør, af Bagermester Harepus fra Dyrene i Hakkebakkeskoven, som de ser næsten hver weekend.

Prosit og glædelig april.

Harepus og ræven med peberkager

NB: Hvis du vil have dine peberkager lige så lækre som mine, skal du måske bruge en hel del mere sukker, lidt mere mel og lidt mindre peber. Du kan til gengæld godt tilsætte lidt stødt kardemomme eller nellike. Så kan du faktisk gå hen og få lækre, sprøde og tilpas krydrede peberkager ud af anstrengelserne.

Bruger du ikke al småkagedejen med det samme, så tril den til pølser, pak dem ind i husholdningsfilm og en frysepose. Læg dem i køleskabet, hvor de fint holder sig op til 3 uger eller i fryseren i 2-3 måneder. Tag dejen op og optø den i køleskabet 2-3 timer inden du vil bruge den.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

4 Comments

  1. Rikke
    24. april 2019 / 18:01

    Sikke en fin Bagermester Hararpus, sådan en har min datter også😄 mon den kan bage peberkager?

    • 24. april 2019 / 20:29

      Hehe, hvis den kan, så vil jeg i hvert fald anbefale dig at begynde med at smage en lillebitte bid af dem😃👍

  2. Dorthe
    1. april 2019 / 13:16

    Haha>:o>:o>:o Dem må vi prøve en dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags