
I søndags var jeg til fødselsdag hos en veninde, som ønskede sig “noget lækkert, jeg kan gå herhjemme og hygge mig med. Sådan noget, der ville passe ind på din blog”. Nuvel. Hun fik derfor et glas med nødde-dadelsmørrepålæg, en marcipan-nougatroulade, en marcipankniv (fordi hun er lige så begejstret for marcipan, som jeg er) og en portion af disse toplækre raw peanutkugler.
Jeg havde egentlig en idé om, at de ville smage lidt i retning af Snickers, men for at opnå det, mangler de noget karamelsmag. Det må jeg prøve en anden gang. I stedet blev det til en skøn salt, sød og fed smag – uden at de bliver vamle eller tunge. Og i en størrelse, så de er lige til at hapse.
Portionen her bliver ret stor, så du kan evt. bare lave halvdelen, hvis de kun er til eget indtag. De kan holde sig et par uger i køleskabet
Det skal du bruge til ca. 28 peanutkugler
- 200 g tørrede figner
- 300 g saltede peanuts
- 5 spsk peanutbutter
- 1,5 spsk kakaopulver
- Et nip vanillepulver
- 100 g mørk chokolade
Sådan laver du hjemmelavede peanutkugler
Tag 75 g peanuts fra til overtrækket. Hak de øvrige peanuts og figner med håndkraft eller i en minihakker, blender eller foodprocessor
Bland stykkerne med peanutbutter, kakaopulver og vanillepulver og pres godt sammen med hænderne. Tilsæt evt. et par tsk vand – massen skal være, så du kan forme små kugler, uden at det smuldrer
Tril kugler i den størrelse, du ønsker
Smelt chokoladen og hak de tilbageværende peanuts groft. Bland det sammen, rul kuglerne heri og stil dem på køl
Du kan også lade være med at blande peanuts og chokolade og i stedet først trille kuglerne i chokolade og derefter i peanuts. Det gjorde jeg ved de første 5, indtil jeg syntes det blev for meget gratværk. Men pæne ser de ud (det er de tre øverst til venstre på billedet)
1 Comment