Seneste indlæg

  • Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus

    Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus
  • Madformadelskere ryger deres egen bacon

    Madformadelskere ryger deres egen bacon
  • Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke

    Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke
  • Peberkager

    Peberkager

Nemme hjemmelavede raw peanutkugler

Nemme hjemmelavede raw peanutkugler

I søndags var jeg til fødselsdag hos en veninde, som ønskede sig “noget lækkert, jeg kan gå herhjemme og hygge mig med. Sådan noget, der ville passe ind på din blog”. Nuvel. Hun fik derfor et glas med nødde-dadelsmørrepålæg, en marcipan-nougatroulade, en marcipankniv (fordi hun er lige så begejstret for marcipan, som jeg er) og en portion af disse toplækre raw peanutkugler.

Hjemmelavede spiselige gaver

Jeg havde egentlig en idé om, at de ville smage lidt i retning af Snickers, men for at opnå det, mangler de noget karamelsmag. Det må jeg prøve en anden gang. I stedet blev det til en skøn salt, sød og fed smag – uden at de bliver vamle eller tunge. Og i en størrelse, så de er lige til at hapse.

Portionen her bliver ret stor, så du kan evt. bare lave halvdelen, hvis de kun er til eget indtag. De kan holde sig et par uger i køleskabet

Det skal du bruge til ca. 28 peanutkugler

  • 200 g tørrede figner
  • 300 g saltede peanuts
  • 5 spsk. peanutbutter
  • 1,5 spsk. kakaopulver
  • Et nip vanillepulver
  • 100 g mørk chokolade

Raw peanut figner kugler

Sådan laver du hjemmelavede peanutkugler

Tag 75 g peanuts fra til overtrækket. Hak de øvrige peanuts og figner med håndkraft eller i en minihakker, blender eller foodprocessor.

Bland stykkerne med peanutbutter, kakaopulver og vanillepulver og pres godt sammen med hænderne. Tilsæt evt. et par tsk vand – massen skal være, så du kan forme små kugler, uden at det smuldrer.

Tril kugler i den størrelse, du ønsker.

Raw peanut figner kugler hjemmelavede

Smelt chokoladen og hak de tilbageværende peanuts groft. Bland det sammen, rul kuglerne heri og stil dem på køl.

Du kan også lade være med at blande peanuts og chokolade og i stedet først trille kuglerne i chokolade og derefter i peanuts. Det gjorde jeg ved de første 5, indtil jeg syntes det blev for meget gratværk. Men pæne ser de ud (det er de tre øverst til venstre på billedet).

peanutkugler

Peanutbutterkugler

Smp skønne hapsere, som balancerer en salt, sød og fed smag uden at blive vamle eller tunge.
Ret Snack
Keyword Nemt, Snacks
Antal 28 stk.

Ingredienser

  • 200 g tørrede figner
  • 300 g saltede peanuts
  • 5 spsk. peanutbutter
  • 1,5 spsk. kakaopulver
  • Et nip vanillepulver
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tag 75 g peanuts fra til overtrækket. Hak de øvrige peanuts og figner med håndkraft eller i en minihakker, blender eller foodprocessor.
  • Bland stykkerne med peanutbutter, kakaopulver og vanillepulver og pres godt sammen med hænderne. Tilsæt evt. et par tsk vand – massen skal være, så du kan forme små kugler, uden at det smuldrer.
  • Tril kugler i den størrelse, du ønsker.
  • Smelt chokoladen og hak de tilbageværende peanuts groft.
  •  Bland chokolade og peanuts, rul kuglerne heri og stil dem på køl.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags