Rugbarer med chokolade – sundt, lækkert og nemt mellemmåltid

Rugbarer med chokolade – sundt, lækkert og nemt mellemmåltid

Jeg er ret begejstret for sunde, mættende og velsmagende mellemmåltider, der kan tages med på tur, spises med én hånd (f.eks. fordi der sidder en baby på den anden arm) eller holde det lave blodsukker på afstand i løbet af arbejdsdagen. Mine favoritter for tiden er de her rugbarer med chokolade. De er både nemme og hurtige at lave – og så er de fryseegnede, hvilket gør dem perfekte til et bageprojekt på en råkold søndag som i dag.

Hvis du følger opskriften her, får du barer med chunks af mørk chokolade. Sådan kan jeg bedst lide det. Hvis du foretrækker en mere ensartet og finere fordeling, kan du i stedet tilsætte chokoladen tidligere i processen, så den bliver opløst og kørt mere ind i resten af dejen.

Sundt mellemmåltid

Det skal du bruge – til ca. 12 rugbarer med chokolade

  • 25 g gær
  • 3 dl koldt vand + 2 dl kogende
  • 1,5 dl A38, skyr eller andet surmælksprodukt
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk sukker eller honning
  • 200 g knækkede rugkerner
  • 400 g rugmel
  • 100 g grahamsmel eller anden fuldkornshvedemel
  • 50-100 g hvedemel
  • 150 g mørk chokolade

Sådan gør du

Bland det kolde og det kogende vand med A38 og tjek, at det er lillefingervarmt inden du opløser gæren heri

Tilsæt salt og sukker

Bland rugkerner, rugmel og fuldkornshvedemel i og rør det hele godt sammen. Gerne på røremaskine i 10 minutter

Hak chokoladen groft og bland den i dejen

Juster konsistensen med hvedemel. Dejen skal være som en solid havregrød – lidt mere fast, end rugbrødsdej normalt er

Hjemmelavede rugbarer

Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1-2 timer

Rugbarer opskrift

Form barer med to fugtige skeer og sæt dem på en bageplade beklædt med pagepapir

Nemme rugbarer

Lad dem efterhæve i ca. 45 minutter

Bages ved 200 grader i ca. 25-30 minutter

Rugbarer nemme

Opbevar barerne i en pose, evt. i brødbakken eller frys dem. De tør op i løbet af et par timer og holder sig friske i 3-4 dage. Derefter smager de bedst efter en tur på brødristeren.

Andre af mine favoritter til den lille sult er rawbarer med tranebær og sesamhjemmelavede peanutkugler og grove pirogger med juicepulp, skinke og ost.

Proteinbarer

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

3 Comments

  1. Lone
    19. februar 2017 / 15:11

    Dem glæder vi os til at smage i næste uge😉😃

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *