Seneste indlæg

  • Squashterrine

    Squashterrine
  • Sprøde, krydrede rugkiks

    Sprøde, krydrede rugkiks
  • Laksefad med grøntsager og pikantdressing

    Laksefad med grøntsager og pikantdressing
  • Christina og den gule klassiker

    Christina og den gule klassiker

Rugbarer med chokolade – sundt, lækkert og nemt mellemmåltid

Rugbarer med chokolade – sundt, lækkert og nemt mellemmåltid

Jeg er ret begejstret for sunde, mættende og velsmagende mellemmåltider, der kan tages med på tur, spises med én hånd (f.eks. fordi der sidder en baby på den anden arm) eller holde det lave blodsukker på afstand i løbet af arbejdsdagen. Mine favoritter for tiden er de her rugbarer med chokolade. De er både nemme og hurtige at lave. Desuden er de fryseegnede, hvilket gør dem perfekte til et bageprojekt på en råkold søndag som i dag.

Hvis du følger opskriften her, får du barer med chunks af mørk chokolade. Sådan kan jeg bedst lide dem. Foretrækker du en mere ensartet og finere fordeling, kan du i stedet tilsætte chokoladen tidligere i processen. Derved bliver den opløst og æltet mere ind i resten af dejen.

Nemme sunde rugbarer med chokolade opskrift

Sådan laver du rugbarer med chokolade

Rugbarer med chokolade

Forb. tid 20 minutter
Samlet tid 3 timer
Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl koldt vand + 2 dl kogende
  • 1,5 dl A38, skyr eller andet surmælksprodukt
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. sukker eller honning
  • 200 g knækkede rugkerner
  • 400 g rugmel
  • 100 g grahamsmel eller anden fuldkornshvedemel
  • 50-100 g hvedemel
  • 150 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Bland det kolde og det kogende vand med A38 og tjek, at det er lillefingervarmt inden du opløser gæren heri.
  • Tilsæt salt og sukker.
  • Bland rugkerner, rugmel og fuldkornshvedemel i og rør det hele godt sammen. Gerne på røremaskine i 10 minutter.
  • Hak chokoladen groft og bland den i dejen.
  • Juster konsistensen med hvedemel. Dejen skal være som en solid havregrød – lidt mere fast, end rugbrødsdej normalt er.
    Dej til Rugbarer med chokolade
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1-2 timer.
  • Form barer med to fugtige skeer og sæt dem på en bageplade beklædt med pagepapir.
    Ubagte rugbarer med chokolade
  • Lad barerne efterhæve i ca. 45 minutter og varm imens ovnen op til 200 grader.
  • Bag dine rugbrødsbarer med chokolade i ca. 25-30 minutter til de lyder hule, når du banker dem i bunden.
    Nybagte rugbarer med chokolade

Opbevar barerne i en pose, evt. i brødbakken eller frys dem. De tør op i løbet af et par timer og holder sig friske i 3-4 dage. Derefter smager de bedst efter en tur på brødristeren.

Andre af mine favoritter til den lille sult er rawbarer med tranebær og sesamhjemmelavede peanutkugler eller grove pirogger med juicepulp, skinke og ost.

Proteinbarer

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

3 Comments

  1. Lone
    19. februar 2017 / 15:11

    Dem glæder vi os til at smage i næste uge😉😃

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags