Seneste indlæg

  • Fiskeruller med rejer

    Fiskeruller med rejer
  • Min yndlingsingrediens: Maria Charlottes Surdej

    Min yndlingsingrediens: Maria Charlottes Surdej
  • Stenbiderrogn – den sunde danske kaviar

    Stenbiderrogn – den sunde danske kaviar
  • Hjemmelavede kopnudler

    Hjemmelavede kopnudler

Salat med bagt græskar og rødløg

Salat med bagt græskar og rødløg

Salaten her indeholder søde, bløde, bagte stykker af græskar og rødløg, som i kombination med den salte ost og knasende græskarkerner gør den til lækkert tilbehør til f.eks. et stykke kød.

Du kan få græskar i sæson en måneds tid endnu. Jeg er vild med de store, smukke og sunde bær fordi de smager skønt, mætter godt og er meget simple at tilberede. Se f.eks. mit bud på en græskarsuppe, græskarkage eller hokkaidosnacks i mikroovnen.  Hvis du skrubber græskarret godt, kan du sagtens spise skallen også.

Lige som andre løgtyper har rødløg en skarp smag, når de er rå. Men bager du dem, bliver de karameliserede og giver en ordentlig omgang umami til retten. 

Bagt græskar bagt rødløg opskrift

Det skal du bruge

  • 1 lille hokkaidogræskar (ca. 800g)
  • 3 mellemstore rødløg
  • 1,5 spsk. olie
  • 2 rosmarinkviste (eller 2 tsk. tørret rosmarin)
  • 0,5 tsk. salt
  • Lidt peber
  • 3 spsk. græskarkerner
  • 80 g fetaost eller en anden blød, hvid ost (f.eks. Puck)
  • 2 håndfulde persille (jer foretrækker bredbladet men du kan sagtens bruge almindelig kruspersille)

Sådan laver du salat med bagt græskar og rødløg

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vask græskarret. Halver det, fjern kernerne (brug f.eks. en isske) og skær resten i grove stykker.
  3. Pil løgene og skær dem i både. Pil nogle af lagene i bådene fra hinanden og lad andre blive samlede. 
  4. Fordel græskarstykker og løg på en bageplade med bagepapir. Dryp olie over og vend det rundt sammen med plukket rosmarin, salt og peber.
  5. Sæt pladen i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter til græskarstykkerne er møre. Vend i blandingen et par gange undervejs.
  6. Rist græskarkernerne på en tør pande indtil de begynder at poppe og tage farve. Hold øje med, at de ikke bliver brændte.
  7. Bræk osten i mindre tern og drys den over de bagte græskar- og rødløgsstykker. Server med rengjort persille og ristede græskarkerner på toppen.
Bagt græskar salat opskrift sund

Vil du udnytte græskarkernerne, så har jeg lavet en guide til at riste dine egne græskarkerner.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags