Seneste indlæg

  • Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

    Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret
  • Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

    Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta
  • Sådan får du brugt dine rugbrødsrester

    Sådan får du brugt dine rugbrødsrester
  • Sund spaghetti carbonára

    Sund spaghetti carbonára

Fyldig salat med hvide og grønne bønner

Fyldig salat med hvide og grønne bønner

Denne salat med hvide og grønne bønner er fantastisk god at bruge som en to-go frokost, fordi den er hurtig at lave, dejligt mættende og smækfyldt med sunde sager. Både kartofler og bønner kan gøres klar dagen inden (og f.eks. indgå i aftensmåltidet), så det bare lige er de sidste ting, der skal skæres ud og røres sammen før servering.

Du kan også lave en større portion og spise den over et par dage. Tilsæt dog først persillen den dag, du spiser salaten.

De hvide bønner kan erstattes med f.eks. kidneybønner eller kikærter. Et tip er at tilberede bønnerne (eller ærterne) og fryse dem ned i portioner af 2 dl. Tag dem op om morgenen den dag du vil spise salaten og bland dem med de øvrige ingredienser. Bønnerne tør op i løbet af et par timer og på den måde har du et integreret køleelement i din salat, som er med til at holde maden sprød og frisk.

Det skal du bruge – til en stor portion salat med hvide og grønne bønner

  • 250 g grønne bønner (friske eller frosne)
  • 300 g kolde kogte kartofler
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 dl kogte hvide bønner
  • 1 håndfuld persille
  • Evt. 1 håndfuld sorte oliven

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk soja
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Salat med hvide og grønne bønner

Sådan gør du

Nip enderne af de friske grønne bønner og damp dem i letsaltet vand i 3-4 minutter, så de stadig har bid. Eller brug frosne bønner og tilbered dem efter anvisning på pakken

Skær kartofler, peberfrugt og grønne bønner i mundrette bidder

Pisk en dressing af olie, æbleeddike, sennep, honning, soja og hvidløg. Smag til med salt og peber

Bland de skårne grøntsager med hvide bønner og vend det hele godt rundt sammen med dressingen

Grønne bønner

Server med grofthakket persille og oliven

Bønnesalat opskrift

Spis salaten som den er eller sammen med en skive groft brød

Salat med hvide og grønne bønner

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags