Min mad

Jeg elsker mad! Ud over at være kilde til stor livskvalitet, er mad kroppens næring og brændstof. Det betyder derfor meget for mig, at den kost, jeg indtager, giver mig en god ballast, så jeg med de bedste forudsætninger kan klare hverdagens små og store udfordringer.

Energien skal komme de rigtige steder fra og en sund kost er for mig ensbetydende med masser af grønt, masser af fuldkorn, masser af sunde fedtstoffer og godt med proteiner. Men som nævnt er mad også lig med livsglæde, og det er vigtigt for mig, at det at spise ikke reduceres til et spørgsmål om kemi og ydeevne.

Når jeg laver mad tager jeg udgangspunkt i danske råvarer og bruger helst kun det, der er i sæson. Det er sundest, smager bedst og er med til at sikre en varieret kost året igennem.

Jeg vil helst bruge friske råvarer af god kvalitet – og bl.a. derfor er det også vigtigt for mig at få brugt hele varen. Dels pga. en ansvarsfølelse over for klodens ressourcer, men også fordi jeg simpelthen er for nærig til at smide mad ud eller se mit lækre økologiske danske kål forvandles til en brun og indtørret klump, som ligger i grøntsagsskuffen og giver mig dårlig samvittighed, hver gang jeg åbner køleskabet.

Jeg forsøger derfor at finde på måder, hvorpå overskydende råvarer eller tilberedte rester fra middagen kan anvendes, uden at maden bliver til en skraldespand af ruskomsnusk. Det betyder også, at jeg ofte laver mad med juicepulp – rester fra pressede grøntsager – da jeg et par gange om ugen laver friskpresset juice, og derfor altid har en masse rester herfra.

Alle mine opskrifter er nemme og enkle at gå til, af den simple grund, at jeg ikke gider at bruge længere tid end højest nødvendigt i et køkken eller på at gå på råvarejagt.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *