Seneste indlæg

  • Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus

    Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus
  • Madformadelskere ryger deres egen bacon

    Madformadelskere ryger deres egen bacon
  • Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke

    Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke
  • Peberkager

    Peberkager

Sandwich med sellerisalat, stegt kylling og avocado

Sandwich med sellerisalat, stegt kylling og avocado

For nogle uger siden skrev Monia Magdalena i et gæsteindlæg her på bloggen, at hendes yndlingsingrediens er avocado.

Jeg synes ofte, at det undervurderes, hvor lækker en helt almindelig avocado er at bruge som spread i en sandwich. Så i min opskrift med månedens yndlingsingrediens gør jeg netop det: Jeg lægger skiver af avocado og stegt kylling i en simpel, men meget lækker og sund sandwich med sellerisalat.

Du kan også sagtens spise sellerisalaten som tilbehør til et stykke stegt kød, f.eks. and eller gris.

Sellerisalat opskrift knoldseleri seleri remoulade

Det skal du bruge

  • Et halvt knoldselleri (ca. 350 g)
  • 1 porre
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 0,5 tsk. dijonsennep
  • En halv usprøjtet citron
  • Salt og peber
  • 1 æble
  • Et halvt bundt purløg
  • 2 kyllingebryster
  • 4 fuldkornsboller (jeg har her brugt mine grove gulerodsboller)
  • 2 avocadoer
Sandwich med stegt kylling avocado og sellerisalat sund opskrift

Sådan laver du sandwich med sellerisalat, avocado og kylling

  1. Fjern skrællen fra sellerien og skær den i tynde strimler.
  2. Rengør porren, del den i kvarte på langs og snit den i tynde skiver.
  3. Læg selleri og porre i en varmefast skål, drys lidt salt på og overhæld med kogende vand. Dræn vandet fra efter 2 minutter og lad grøntsagerne dryppe godt af i en sigte.
  4. Rør mayonnaise, creme fraiche og sennep med citronskal og -saft. Vend dressingen med selleri-porreblandingen og smag til med salt og peber.
  5. Lad salaten trække tildækket og køligt i mindst 15 minutter.
  6. Steg kyllingebrysterne på en pande. Først ved høj varme i 2 minutter på hver side og dernæst ved middel varme i 4-5 minutter på hver side.
  7. Vask æblet, skær det i tern og vend dem med salaten. Skyl purløg og klip det ud over toppen af salaten.
  8. Flæk bollerne og læg skiver af en halv avocado på hver underbolle. Læg dernæst skiver af stegt kylling og så sellerisalat ovenpå.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags