Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Karrystegt sejfilet med grøntsager og tranebær

Karrystegt sejfilet med grøntsager og tranebær

I dag har vi fået en skøn omgang sejfilet med grøntsager til aftensmad og jeg deler fluks opskriften. Den var nemlig et stort hit hos både store og små herhjemme. Retten er asiatisk inspireret, men er tilsat en ordentlig omgang grove danske vintergrøntsager, syrlige æbler og søde tranebær

Jeg har brugt mørksejfilet, men du kan udskifte den med f.eks. lyssej, torsk eller kulmule. I stedet for creme fraiche kan du bruge en dåse kokosmælk. Det giver retten et endnu mere asiatisk pift

Portionen er lidt stor, fordi den er tilpasset vores ugentlige Fiskekasse fra Skagenfood (som jeg på det kraftigste kan anbefale, hvis du gerne vil spise mere fisk). Får du en rest til overs, kan den sagtens spises kold til frokost dagen efter

Sejfilet med grøntsager – Det skal du bruge

  • 600 g mørksejfilet
  • 500 g hvidkål
  • 2 cm ingefær
  • 1 porre
  • 3 gulerødder
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 2 spsk olie
  • 3 spsk creme fraiche
  • 2 æbler
  • 50 g tranebær
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk friskpresset citronsaft
  • En håndfuld persille

sejfilet med grøntsager opskrift nem fisk karry torsk

Sådan laver du karrystegt sejfilet med grøntsager og tranebær

Gå sejfileten efter for ben og skær den ud i stykker på ca. 2×4 cm

Rengør grøntsagerne og snit hvidkål, ingefær og porre fint. Skær gulerødderne i tynde stave

Svits karrypastaen af i 1 spsk olie og 1 spsk creme fraiche ved høj varme i nogle minutter

Steg fisken i karryblandingen ca. 3 minutter på hver side ved jævn varme

Hvis din pande ikke er stor nok til at al fisken kan være derpå, så gør det ad to omgange. Varm da en ny portion karry hver gang (af 1/2 spsk karrypasta, 1/2 spsk olie og 1/2 spsk creme fraiche)

Tag fiskestykkerne af panden efterhånden som de bliver mælkehvide og hold dem varme (f.eks. ved at dække dem med sølvpapir eller en omvendt tallerken)

Hvis det er karryrester tilbage på panden, når al fisken er færdig, så lad dem endelig blive. Tilsæt 1 spsk olie og steg hvidkål, ingefær, porre og gulerødder i 5-10 minutter, så alting har fået farve, men stadig har bid

Skær æblerne i små stykker og drys æblestykker og tranebær på panden. Tilsæt 2 spsk creme fraiche, salt og citronsaft og lad det hele stege i et par minutter til retten er sammenhængende

sejfilet med grøntsager opskrift nem fisk karry torsk

Smag til med salt og citron

Top retten med et drys persille og evt. ekstra stykker af æble ved servering

Spis fiskeretten som den er eller sammen med f.eks. et grydebrød (som på billedet), valnøddebrød eller groft femkornsbrød

sejfilet med grøntsager opskrift nem fisk karry torsk

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. Lisbeth
    23. januar 2018 / 12:17

    Det ser lækkert ud! Har du en opskrift på brødet også?

    • 23. januar 2018 / 21:46

      Tak. Jeg bliver tit spurgt efter en opskrift, når jeg laver grydebrød, så det kan godt være, at jeg skulle få lavet et indlæg med det. Men prøv at google grydebrød, så kan du sikkert finde én😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags