Seneste indlæg

  • Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller

    Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller
  • Dahl med røde linser og grøntsager

    Dahl med røde linser og grøntsager
  • Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos

    Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos
  • Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

    Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

Simpel og sund pastasalat med masser af grønt

Simpel og sund pastasalat med masser af grønt

Jeg vil gerne slå et slag for pastasalaten. Den har i de seneste kulhydratforskrækkede år levet en lidt udskældt tilværelse i skyggen af slægtninge som kikærtesalat eller quinoasalat. Men pastasalaten er og bliver altså en både nærende, velsmagende, nem og (særdeles) billig ret. Hvis du propper en masse grønt i, kan du sagtens lave en sund pastasalat – og hvis du bruger fuldkornspasta i stedet for den klassiske 100 % hvedepasta får du (ud over to-tre gange så mange  vitaminer og mineraler) flere kostfibre og derfor en bedre mæthed.

Indholdet i pastasalaten kan tilpasses årstidens og grøntsagsskuffens udbud og mængderne kan justeres, så salaten enten udgør et måltid i sig selv eller fungerer som tilbehør. Her giver jeg et bud på en basisopskrift med masser af sprøde grøntsager og en god dressing, der passer til det meste. Portionens størrelse svarer til en ret stor frokost til en person eller tilbehør til to.

Salaten kan laves aftenen inden den skal spises, så du hurtigt og nemt har en sund, lækker og mættende frokost. Skal du have salaten med på tur eller i madpakken, så vent dog med at blande ærter i, til du skal ud af døren. De tør op i løbet af et par timer og holder salaten kølig og frisk.

Det skal du bruge til en stor omgang sund pastasalat til en person

  • 100 g kogt pasta (ca. 50 g rå)
  • 2 gulerødder
  • Et bundt radisser
  • 100 g frosne ærter
  • En halv agurk
  • En halv avocado
  • 100 g små tomater
  • En håndfuld friske krydderurter – jeg har brugt persille og purløg
  • 1 dl creme fraiche 9% (eller 38 % eller skyr eller hvad du nu synes, der smager bedst)
  • 1 tsk. sennep
  • Saften fra en halv citron
  • Salt og peber

Pastasalat dressing opskrift

Sådan laver du en sund pastasalat

1. Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad den køle ned.

2. Skær alle grøntsagerne ud i mundrette stykker.

Pastasalat ingredienser

3. Bland pasta og grøntsager i en stor skål.

Pastasalat grøntsager opskrift

4. Rør creme fraiche, sennep og citronsaft sammen. Smag til med salt og peber og vend dressingen med salaten.

5. Pynt med grofthakkede krydderurter ved servering.

Sund pastasalat opskrift

Har du en rest kød, gør den sig også glimrende i salaten, men det er ikke strengt nødvendigt – der er masser af proteiner fra de mange grøntsager.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags