Soyaglaseret kylling med kål og appelsiner

Soyaglaseret kylling med kål og appelsiner

Steg kylling ved høj varme i en soya-marinade og du får den lækreste søde, sprøde skorpe. I retten her har jeg kombineret en soyaglaseret kylling med kål, fordi den bitterhed, der er i kålen, passer perfekt til kyllingen. Der er desuden tilsat appelsinstykker, som giver et saftigt og sødt indspark.

For at give retten fylde og mæthed har jeg brugt en dåse kikærter og en dåse limabønner. Du kan sagtens bruge to dåser kikærter eller udskifte den ene dåse med f.eks. kidneybønner. Du kan naturligvis også sagtens bruge tørrede bønner eller ærter, lade dem stå i blød natten over og koge dem i en lille time.

Hvis du har tid, så lad kyllingen marinere i køleskabet i et par timer. Hvis ikke, springer du bare den del over og går direkte til at stege kyllingen i marinaden

Jeg har brugt palmekål, fordi den er i sæson lige nu. Du kan sagtens udskifte den med f.eks. savoykål, spidskål, spinatblade eller hvidkål.

Spis salaten sammen med et stykke groft brød og noget gnavegrønt, så har du et aftensmåltid til to voksne og to børn.

Det skal du bruge

  • 300 g kyllingeinderfilet
  • 4 spsk. soya
  • 2 spsk. sukker eller honning
  • 2 spsk. sennep
  • Olie til stegning
  • 250 g palmekål (ca. 12 blade)
  • 2 dåser kikærter eller bønner
  • 2 appelsiner

Opskrift sund soyaglaseret kylling med kål nem kylling marinade

Sådan laver du soyaglaseret kylling med kål og appelsiner

Bland soya, sennep og sukker i en skål

Vend kyllingen heri. Dæk skålen eller hæld indholdet over i en plastikpose og lad kyllingen marinere i køleskabet i et par timer

Rengør kålen godt og pluk bladene fra stænglen. Snit stænglerne fint og bladene groft

Varm en pande op. Hæld lidt olie på og dernæst (når den er brandvarm) kyllingestykkerne og marinaden

Steg ved høj varme i et par minutter på hver side og dernæst ved middelhøj varme i 3-4 minutter, indtil al kyllingen er gennemstegt

Tilsæt kikærter, limabønner og kålstrimlerne. Lad det hele stege i nogle minutter, imens du vender pandens indhold rundt

Opskrift sund soyaglaseret kylling med kål nem kylling marinade

Pil appelsinerne og skær dem i mundrette stykker

Pynt retten med appelsinstykkerne og giv den evt. et drys hakket koriander, persille eller andre krydderurter

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. Lone Vester
    15. marts 2018 / 11:53

    Mums, jeg elsker soja stegt kylling men har ikke prøvet det på den her måde før

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *