Seneste indlæg

  • Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus

    Dip tip: Hjemmelavet peberfrugtehummus
  • Madformadelskere ryger deres egen bacon

    Madformadelskere ryger deres egen bacon
  • Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke

    Grov aspargestærte med limabønner, ricotta og parmaskinke
  • Peberkager

    Peberkager

Soyaglaseret kylling med kål og appelsiner

Soyaglaseret kylling med kål og appelsiner

Steg kylling i en soya-marinade ved høj varme og du får den lækreste søde, sprøde skorpe. I retten her har jeg kombineret en soyaglaseret kylling med kål, fordi den bitterhed, der er i kålen, passer perfekt til kyllingen. Der er desuden tilsat appelsinstykker, som giver et saftigt og sødt indspark.

For at give retten fylde og mæthed har jeg brugt en dåse kikærter og en dåse limabønner. Du kan sagtens bruge to dåser kikærter eller udskifte den ene dåse med f.eks. kidneybønner. Du kan naturligvis også sagtens bruge tørrede bønner eller ærter, lade dem stå i blød natten over og koge dem i en lille time.

Jeg har brugt palmekål, fordi den er i sæson lige nu. Du kan sagtens udskifte den med f.eks. savoykål, spidskål, spinatblade eller hvidkål.

Spis salaten sammen med et stykke groft brød og noget gnavegrønt, så har du et aftensmåltid til to voksne og to børn.

(scroll ned i bunden for mere læse- og printvenlig opskrift)

Det skal du bruge

  • 300 g kyllingeinderfilet
  • 4 spsk. soya
  • 2 spsk. sukker eller honning
  • 2 spsk. sennep
  • Olie til stegning
  • 250 g palmekål (ca. 12 blade)
  • 2 dåser kikærter eller bønner
  • 2 appelsiner
  • Evt. en håndfuld koriander, persille eller andre krydderurter
Opskrift sund soyaglaseret kylling med kål nem kylling marinade

Sådan laver du soyaglaseret kylling med kål og appelsiner

Bland soya, sennep og sukker i en skål.

Vend kyllingen heri. Dæk skålen eller hæld indholdet over i en plastikpose. Har du tid, så lad kyllingen marinere i køleskabet i et par timer. Hvis ikke, springer du bare den del over og går direkte til at stege kyllingen i marinaden

Rengør kålen godt og pluk bladene fra stænglerne. Snit stænglerne fint og bladene groft.

Varm en pande op. Tilsæt lidt olie og dernæst (når den er brandvarm) kyllingestykkerne og marinaden.

Steg ved høj varme i et par minutter på hver side og dernæst ved middelhøj varme i 3-4 minutter, indtil al kyllingen er gennemstegt.

Tilsæt kikærter, limabønner og kålstrimlerne. Lad det hele stege i nogle minutter, imens du vender pandens indhold rundt.

Opskrift sund soyaglaseret kylling med kål nem kylling marinade

Pil appelsinerne og skær dem i mundrette stykker.

Pynt retten med appelsinstykkerne og giv den evt. et drys hakket koriander, persille eller andre krydderurter.

Soyaglaseret kylling med kål og appelsiner

Nem og hurtig aftensmad med sprøde, søde kyllingestykker og en fyldig salat.
Ret Hovedret
Keyword Kylling
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 300 g kyllingeinderfilet
  • 4 spsk. soya
  • 2 spsk. sukker eller honning
  • 2 spsk. sennep
  • Olie til stegning
  • 250 g palmekål ca. 12 blade
  • 2 dåser kikærter eller bønner
  • 2 appelsiner
  • Evt. en håndfuld koriander persille eller andre krydderurter

Sådan gør du

  • Rør en marinade af soya, sennep og sukker i en skål.
  • Vend kyllingen i marinaden. Dæk skålen eller hæld indholdet over i en plastikpose. 
  • Mariner evt. kyllingen i et par timer.
  • Hæld limabønner og kikærter op i en sigte. Skyl dem og lad dem dryppe af.
  • Skyl kålen og pluk bladene fra stænglerne. Snit stænglerne fint og bladene groft.
  • Varm en pande op. Tilsæt lidt olie og dernæst (når den er brandvarm) kyllingestykkerne og marinaden.
  • Steg kyllingen ved høj varme i et par minutter på hver side og dernæst ved middelhøj varme i 3-4 minutter, indtil al kødet er gennemstegt.
  • Tilsæt kikærter, limabønner og kålstrimlerne. Lad det hele stege i nogle minutter, imens du vender pandens indhold rundt.
  • Pil appelsinerne og skær dem i mundrette stykker.
  • Pynt retten med appelsinstykkerne og drys med hakkede krydderurter ved servering.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

2 Comments

  1. Lone Vester
    15. marts 2018 / 11:53

    Mums, jeg elsker soja stegt kylling men har ikke prøvet det på den her måde før

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags