Sprød kålsalat med skindstegt kulmulefilet

Sprød kålsalat med skindstegt kulmulefilet

Salaten her er en sikker vinder de næste par måneder, hvor den grove kål er i højsæson og appelsinerne smager søde og saftige. Kål er nem, billig og supersund aftensmad. En sprød kålsalat passer godt til både den fede julemad eller som her: serveret med et stykke skindstegt fisk.

I salaten kan du bruge alle typer af kål, der spises råt – hvidkål, spidskål, grønkål, rødkål, savoykål eller hvad du nu har liggende i grøntsagsskuffen. Bland gerne forskellige typer, så salaten får en varierende struktur og en flot farve. I den, som jeg har lavet her, har jeg brugt halvt hvidkål, halvt rødkål. Især er de bitre kåltyper (f.eks. rød- og savoykål) gode i denne her salat, fordi de balancerer sødmen fra appelsin og figner rigtig fint.

Jeg har brugt kulmulefilet, fordi det var den, der kom med vores kasse fra Skagenfood. Andre fisk, især fra torskefamilien (f.eks. kuller eller lyssej) kan også sagtens bruges.

Skindstegt kulmule med sprød kålsalat – det skal du bruge til 4 personer

Sprød kålsalat

  • 400 g kål (f.eks. blandet rød- og hvidkål)
  • 2 appelsiner
  • 4-5 figner
  • 75 g valnødder

Dressing

  • 1 usprøjtet appelsin
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 0,5 tsk honning (eller sukker)
  • 0,5 tsk salt

Skindstegt kulmule

  • 600 g kulmulefilet med skind
  • Salt og peber
  • olie til stegning
  • Evt. 30 g smør

Sprød kålsalat opskrift stegt fisk nem

Sådan laver du sprød kålsalat og skindstegt kulmule

Sprød kålsalat

Snit eller hak kålen

Skræl og halver appelsinerne. Skær dem i skiver (eller i endnu mindre stykker, hvis du foretrækker det) og bland appelsinerne med kålen

Sprød kålsalat opskrift nem

Dressing

Pres appelsinen og riv skallen af den (kun det orange – det hvide indenunder smager bittert)

Bland appelsinsaft og -skal med alle de øvrige ingredienser til dressingen

Hæld den over kål- og appelsinstykkerne og vend det hele godt rundt

Lad salaten hvile en halv time i køleskabet

Skindstegt kulmulefilet

Skær fisken ud i passende portionsstørrelser

Krydr fiskestykkerne med salt og peber og steg dem på skindsiden i et par minutter ved høj varme

Skru lidt ned og steg videre til kødet er blevet mælkehvidt. Afhængig af fiskestykkernes tykkelse, kan der godt gå nogle minutter fra de første er færdige til de sidste er klar. Men ca. 7-10 minutter, hvis fisken er et par cm tyk

Læg evt. en klat smør på panden og lade det bruse af. Vend fiskestykkerne og steg dem i 20 sekunder på kødsiden imens du presser let ned på fisken med en spatel eller lignende

Server f.eks. med kogte kartofler, et godt stykke brød eller en ærte-avocadocreme.

Salaten kan holde sig mange dage i køleskabet. Jo længere tid den får lov at trække, desto mere smattet en konsistens får den. Hvilket bestemt også kan have sin berettigelse – men hvis du vil have en sprød kålsalat, så vent med at hælde dressingen over til den dag, du skal spise salaten

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *