Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

Sprøde og luftige fiskehapsere

Opskrift Fiskehapsere fiskefrikadeller buffet

De her sprøde fiskehapsere passer perfekt på et buffetbord. Du kan også spise dem som helt almindelige fiskefrikadeller, f.eks. på rugbrød eller sammen med en kålsalat.

Æggehviderne gør fiskefrikadellerne luftige. Har du blommer til overs, kan du f.eks. piske dem til en mayonnaise, vende pickles i og smage til med sukker, citronsaft, salt og peber. Så har du din egen lækre og sunde(re) remoulade, som jo passer overordentligt godt til fisken.

Det skal du bruge – til ca. 15 stk.

  • 350 g fileter af f.eks. rødspætte eller torsk
  • 2 æggehvider
  • 1 løg
  • En håndfuld dild
  • Skal og saft fra 1 citron
  • 3 spsk. havregryn
  • Salt og peber
  • 15 g smør og 1 spsk. olie til stegning

Fiskefrikadeller med kålsalat opskrift

Sådan laver du hjemmelavede fiskehapsere

  1. Gå fiskefileterne efter for ben. Læg dem i en skål og brug en kniv og en gaffel til at hakke fisken i stykker. Du kan også bruge en stavblender, men gør det forsigtigt, så det ikke smatter helt ud.
  2. Pisk æggehviderne stive.
  3. Pil løget og hak det fint.
  4. Skyl dilden og hak den groft.
  5. Vend fisken med æggehvider, løg, dild og citron.
  6. Juster konsistensen med havregryn, så den er som almindelig frikadellefars.
  7. Krydr med salt og peber og sæt farsen køligt i en halv times tid.
  8. Smelt smørret på en pande, tilsæt olie og form ca. 1 spsk. store frikadeller af farsen.
  9. Steg fiskehapserne gyldne og sprøde på alle siderne i 10-12 minutter i alt.

Bruger du pasteuriserede æggehvider, kan du her finde inspiration til at få brugt resten af æggehviderne. Deler du i stedet to almindelige æg i hvider og blommer, kan du kigge på min guide til at få brugt de sidste æggeblommer.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags