Seneste indlæg

  • Sund og nem gulerodssuppe

    Sund og nem gulerodssuppe
  • Lav jeres eget spiselige julelandskab

    Lav jeres eget spiselige julelandskab
  • Sprøde og luftige fiskehapsere

    Sprøde og luftige fiskehapsere
  • Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

    Emilie fra Valbylille kan altid regne med guleroden

Sprøde og luftige fiskehapsere

Sprøde og luftige fiskehapsere

De her sprøde fiskehapsere passer perfekt på et buffetbord. Du kan også spise dem som helt almindelige fiskefrikadeller, f.eks. på rugbrød eller sammen med en kålsalat.

Æggehviderne gør fiskefrikadellerne luftige. Har du blommer til overs, kan du f.eks. piske dem til en mayonnaise, vende pickles i og smage til med sukker, citronsaft, salt og peber. Så har du din egen lækre og sunde(re) remoulade, som jo passer overordentligt godt til fisken.

Det skal du bruge – til ca. 15 stk.

  • 350 g fileter af f.eks. rødspætte eller torsk
  • 2 æggehvider
  • 1 løg
  • En håndfuld dild
  • Skal og saft fra 1 citron
  • 3 spsk. havregryn
  • Salt og peber
  • 15 g smør og 1 spsk. olie til stegning

Fiskefrikadeller med kålsalat opskrift

Sådan laver du hjemmelavede fiskehapsere

  1. Gå fiskefileterne efter for ben. Læg dem i en skål og brug en kniv og en gaffel til at hakke fisken i stykker. Du kan også bruge en stavblender, men gør det forsigtigt, så det ikke smatter helt ud.
  2. Pisk æggehviderne stive.
  3. Pil løget og hak det fint.
  4. Skyl dilden og hak den groft.
  5. Vend fisken med æggehvider, løg, dild og citron.
  6. Juster konsistensen med havregryn, så den er som almindelig frikadellefars.
  7. Krydr med salt og peber og sæt farsen køligt i en halv times tid.
  8. Smelt smørret på en pande, tilsæt olie og form ca. 1 spsk. store frikadeller af farsen.
  9. Steg fiskehapserne gyldne og sprøde på alle siderne i 10-12 minutter i alt.

Bruger du pasteuriserede æggehvider, kan du her finde inspiration til at få brugt resten af æggehviderne. Deler du i stedet to almindelige æg i hvider og blommer, kan du kigge på min guide til at få brugt de sidste æggeblommer.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags