Nemme hverdagsretter: Reje- og chilitærte med grov bund

Nemme hverdagsretter: Reje- og chilitærte med grov bund

Jeg er stor fan af tærter i alle afskygninger. Ingredienserne kan smækkes sammen i god tid, fyldet kan varieres i noget nær det uendelige og så kan de færdige tærter spises både kolde og varme og som tilbehør eller som en ret i sig selv. I dag deler jeg opskriften på en lækker og sund fuldkornstærte med rejer, chili, porrer og squash som fyld.

Da jeg ammede fuldt var dette nok den ret, jeg savnede allermest. Hvis jeg spiste chili og hvidløg medførte det nemlig, at mine børn forurettede afviste brystet, selvom dette på ingen måde er en stærk ret. Jeg har nogle gange forsøgt at lave tærten uden, men det er altså ikke det samme og chilien giver en dejlig modvægt til den lidt fede æggemasse.

Opskriften tager udgangspunkt i det, der vist må betegnes som min fars hofret. Jeg har altid elsket hans reje-og chilitærte, og når jeg i min barndom måtte vælge aftenens menu, faldt valget næsten altid på denne. Efter jeg flyttede hjemmefra, var det derfor med stor ærefrygt, at jeg kastede mig ud i at lave den selv.

Jeg har siden rettet lidt til og bruger f.eks. en fuldkornsbund og flere grøntsager i fyldet, end han gør. Hvis han læser dette indlæg, slår han muligvis hånden af mig for sådan at ødelægge et mesterværk. Men den er altså stadig virkelig lækker og blandt de absolutte favoritter herhjemme. Jeg gør gerne både tærtebundsdejen og fyldet klar i løbet af dagen, så er det nemlig hurtig og let at kreere aftensmaden og dagen efter er resterne perfekte til frokosten.

Det skal du bruge – fuldkornstærtebund

 • 100 g hvedemel
 • 100 g fuldkornshvedemel (jeg har her brugt grahamshvedemel)
 • 0,5 tsk salt
 • 2 tsk bagepulver
 • 100 g koldt smør
 • 1 æggeblomme (brug hviden til fyldet)
 • 2 spsk koldt vand

Sund fuldkornstærte opskrift

Det skal du bruge – reje- og chilifyld

 • 3 æg + 1 æggehvide (eller bare 4 æg)
 • 1,5 dl hytteost
 • 1 dl mælk
 • 2 porrer
 • 0,5 squash
 • 1 frisk rød chili
 • 1 fed hvidløg
 • Ca. 150 g rejer
 • 100 g revet ost (jeg har brugt Gouda)

Sund hjemmelavet tærte

Sådan gør du

Bland de to typer af mel med salt og bagepulver

Skær smørret i tern og ælt dem ind i melblandingen

Saml dejen med æggeblomme og vand – den skal ikke æltes, men bare hurtigt samles ellers bliver den sej

Form en kugle, tryk den lidt flad og lad den hvile i køleskabet til du skal bruge den

Sund fuldkornstærte

Tryk dejen ud i en smurt tærteform med fingerspidserne

Grov tærte bund

Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen i 10 minutter ved 225 grader

Forbered fyldet imens:

Rens grøntsagerne

Halver porrerne og hak dem i små halvringe

Fjern stenene fra chilien og hak den, hvidløg og squash fint

Pisk æg, hytteost og mælk

Tærtefyld

Læg rejerne på den forbagte tærteform, fordel grøntsagerne og krydderierne ovenpå og hæld til sidst æggeblandingen hen over resten af fyldet

Sund grov tærte med rejer, chili og squash

Sund tærte

Drys med revet ost

Sund grov tærte

Bag tærten ved 200 grader i 30-40 minutter

Sund grov tærte med rejer, chili og squash

Vi spiser gerne tærten samme med gnavegrønt, en råkostsalat eller f.eks. en rødkålssalat med kakifrugt og peberrod

Tærten smager godt både kold og varm og den kan sagtens fryses

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *