Sund kyllingetaffel med broccoli, blomkål og peanutsauce

Sund kyllingetaffel med broccoli, blomkål og peanutsauce

Retten her er inspireret af den klassiske ristaffel. Jeg har dog tilsat en hel del flere grøntsager og skåret ned på mængden topping (var jeg den eneste, som i 90’erne sjældent nåede at spise andet end de store bunker rosiner, peanuts og dåseananas, som var ovenpå?). Resultatet er blevet en slags sund kyllingetaffel, som både er børne- og gæstevenlig.

For en mere asiatisk inspireret ret, kan du tilsætte lidt frisk ingefær eller gurkemeje sammen med løg og hvidløg.

Opskriften her giver en ret stor portion, så du har både aftensmad til 4 personer og rester til frokost dagen efter.

Det skal du bruge

  • 650 g kyllingebryst (eller filet)
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. karry
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 4 spsk. peanutbutter
  • 4 + 2 dl kogende vand
  • 5-6 dråber fiskesauce
  • 500 g blandet blomkål og broccoli
  • 200 g hvidkål
  • ca. 1 tsk sukker
  • 2 limefrugter
  • 2 bananer
  • 3 spsk. kokosmel
  • Et bundt frisk koriander
  • Tilbehør: fuldkornsris, kartofler eller groft brød

sund risret med kylling og grøntsager

Sådan laver du en sund kyllingetaffel

Hvis du vil lave ris som tilbehør, så begynd med at tilberede dem efter anvisning på pakken. Bruger du kartofler, så kog dem lidt kortere tid end du ellers ville gøre, skær dem i mindre bidder og læg dem i gryden sammen med blomkål, broccoli og kål

Fjern skind og sener fra kyllingebrysterne og skær dem i mundrette stykker

Pil rødløg og hvidløg. Skær rødløg i grove strimler og hvidløg i skiver

Varm en stor gryde op og steg kyllingestykker, karry, rødløg og hvidløg i olie i 8-10 minutter til kyllingen har fået skorpe og løgene er blevet bløde

Tilsæt peanutbutter, 4 dl kogende vand og fiskesauce. Læg låg på gryden og lad retten simre i 25 minutter. Rør ind imellem og hold øje med, om der skal mere vand på undervejs

Pluk blomkål og broccoli i buketter og skyl dem

Skær hvidkålen i grove strimler

Skræl også gerne broccolistokken og hak den

Tilsæt blomkål, broccoli og hvidkål sammen med 2 dl vand og det småkoge i 5-10 minutter til stykkerne er blevet lidt møre, men stadig har bid

Smag retten til med sukker og fiskesauce (der giver saltsmag)

Server kyllingegryden med skiveskåret banan, friskpresset limesaft, et drys kokosmel og koriander

Er du ikke så meget for ristaffel-elementerne, så prøv at udskifte dem med lidt skiveskåret avocado i stedet

sund kyllingetaffel opskrift

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.