Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

Sund kyllingetaffel med broccoli, blomkål og peanutsauce

Opskrift Sund kyllingetaffel

Retten her er inspireret af den klassiske ristaffel. Jeg har dog tilsat en hel del flere grøntsager og skåret ned på mængden topping (var jeg den eneste, som i 90’erne sjældent nåede at spise andet end de store bunker rosiner, peanuts og dåseananas, som var ovenpå?). Resultatet er blevet en slags sund kyllingetaffel, som både er børne- og gæstevenlig.

Opskrift på en sund kyllingetaffel

Opskriften her giver en ret stor portion, så du har både aftensmad til 4 personer og rester til frokost dagen efter.

Er du ikke så meget for ristaffel-elementerne, så prøv at udskifte dem med lidt skiveskåret avocado.

For en mere asiatisk inspireret ret, kan du tilsætte lidt frisk ingefær eller gurkemeje sammen med løg og hvidløg.

Opskrift nem sund Sund kyllingetaffel

Sund kyllingetaffel

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 6

Ingredienser

  • 650 g kyllingebryst eller filet
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. karry
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 4 spsk. peanutbutter
  • 4 + 2 dl kogende vand
  • 5-6 dråber fiskesauce
  • 500 g blandet blomkål og broccoli
  • 200 g hvidkål
  • ca. 1 tsk sukker
  • 2 limefrugter
  • 2 bananer
  • 3 spsk. kokosmel
  • Et bundt frisk koriander
  • Tilbehør: fuldkornsris, kartofler eller groft brød

Sådan gør du

  • Hvis du vil lave ris som tilbehør, så begynd med at tilberede dem efter anvisning på pakken. Bruger du kartofler, så kog dem lidt kortere tid end du ellers ville gøre, skær dem i mindre bidder og læg dem i gryden sammen med blomkål, broccoli og kål
  • Fjern skind og sener fra kyllingebrysterne og skær dem i mundrette stykker
  • Pil rødløg og hvidløg. Skær rødløg i grove strimler og hvidløg i skiver
  • Varm en stor gryde op og steg kyllingestykker, karry, rødløg og hvidløg i olie i 8-10 minutter til kyllingen har fået skorpe og løgene er blevet bløde
  • Tilsæt peanutbutter, 4 dl kogende vand og fiskesauce. Læg låg på gryden og lad retten simre i 25 minutter. Rør ind imellem og hold øje med, om der skal mere vand på undervejs
  • Pluk blomkål og broccoli i buketter og skyl dem
  • Skær hvidkålen i grove strimler
  • Skræl også gerne broccolistokken og hak den
  • Tilsæt blomkål, broccoli og hvidkål sammen med 2 dl vand og det småkoge i 5-10 minutter til stykkerne er blevet lidt møre, men stadig har bid
  • Smag retten til med sukker og fiskesauce (der giver saltsmag)
  • Server kyllingegryden med skiveskåret banan, friskpresset limesaft, et drys kokosmel og koriander.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags