Nem, lækker og sund måltidssalat med sardiner

Nem, lækker og sund måltidssalat med sardiner

Sponsoreret indhold

Måske har jeg allerede skræmt flere potentielle læsere væk ved at skrive i rubrikken, at der er sardiner i den her salat. For sardiner klinger i manges ører lidt af morfar og en kraftig, skarp smag på pizza. Men doseret i de rette mængder giver den lille fisk – som for øvrigt strutter af gode fedtsyrer – madretter en dybde, salt og umami, som fremhæver de øvrige ingredienser. Du kan derfor bruge den som en sund smagsforstærker i alt fra gryderetter til dressinger og saucer eller som her: i en en sund måltidssalat.

Salaten er både nem og enkel at lave. Og hvis du har kikærterne kogte på forhånd (eller bruger dem fra dåse), er den klar på under en halv time. Kikærterne kan du udskifte med andet fyld f.eks. limabønner, quinoa eller perlespelt.

Mængden rækker til et fuldt måltid til to personer. Du kan også sagtens spise den til frokost to dage i træk, men vent med at pynte med persille til den dag, du spiser salaten. Den vinder desuden ved at få et par minutter i mikroovnen (inden persillen tilsættes) på dag to, for salaten smager allerbedst lun.

Indlægget er markeret som sponsoreret, fordi jeg har fået tilsendt smagsprøver fra Grøndals, bl.a. på sardiner. Det er dåsen i den flotte, gule indpakning, som du kan se til venstre på billedet nedenfor. Grøndals er også den venlige sponsor af næste uges adventsgave, så følg med i morgen, hvor jeg skyder en ny konkurrence i gang.

Det skal du bruge til en stor skål salat

  • 2 mellemstore rødbeder (ca. 250 g)
  • 125 g squash
  • 2 tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 sardin fra dåse (ca. 2 spsk)
  • Skal fra en halv citron (ca. 1-2 tsk)
  • 100 g spidskål
  • 2-3 dl kogte kikærter
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • Evt. lidt salt
  • Olie til stegning

sund salat med sardiner opskrift

Sådan laver du en sund måltidssalat

Skræl rødbederne og rengør de øvrige grøntsager

Skær rødbeder, squash og tomater i små tern på ca. 0,5 x 0,5 cm

Steg hvidløg og rødbedetern i 1 spsk olie ved middelhøj varme i 5 minutter

Mos sardinen med en gaffel og tilsæt den sammen med tomat- og squashtern og citronskal

sund måltidssalat opskrift sardiner

Lad det stege i yderligere 5 minutter imens du hakker spidskålen groft

Bland spidskål og kikærter i salaten og lad det stege med i et par minutter til retten hænger sammen, men kålen stadig har bid

Smag til med salt, hvis det er nødvendigt. Afhængigt af, hvilke sardiner, du har brugt, behøver du måske ikke at tilsætte ekstra

Server salaten lun og med bredbladet persille på toppen

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *