Sunde hjemmelavede müslibarer med chiafrø

Sunde hjemmelavede müslibarer med chiafrø

Med udgangspunkt i opskriften på “ammebomben” har jeg i et stykke tid forsøgt at lave sunde hjemmelavede müslibarer med masser af gode fedtsyrer, men uden alt for meget tilsat sukker.

Det gik egentlig ganske godt, ikke mindst takket være brugen af chiafrø. De små supersunde, men neutralt smagende frø er fantastiske at bruge som “klister” i barerne, og holder fint sammen på massen i stedet for honning.

Langt værre var det, at jeg også havde et ønske om, at müslibarerne skulle smage godt…  Jeg har tygget mig igennem virkelig mange kedelige barer i forsøget på at udvikle denne opskrift.

Men til sidst lykkedes det, og jeg er meget tilfreds. Barerne er sødet med tørrede frugter og krydret med kanel, så de passer jo glimrende til årstiden. Arbejdstiden og -indsatsen er minimal, så det er bare med at komme i gang, hvis du vil lave dine egne sunde hjemmelavede müslibarer, der er perfekte som et sprødt og hurtigt mellemmåltid.

Det skal du bruge – til ca. 20 müslibarer

  • 0,5 dl chiafrø
  • 2 dl vand
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mandler
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl tørrede abrikoser
  • 0,5 dl rosiner
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk kokosolie

Opskrifit sunde müslibarer

Sådan laver du sunde hjemmelavede müslibarer

Tænd ovnen på 120 grader varmluft

Lad chiafrøene trække i vandet i en halv times tid

Hak mandler, abrikoser og rosiner groft

Bland alle ingredienserne med hænderne og saml blandingen

Læg et stykke bagepapir på en bageplade og spred massen ud herpå med en dejskraber, så den er en lille cm høj

Bag “kagen” i ca. 1,5 time

Nemme sunde müslibarer

Lad den køle ned og skær derefter barer ud i den størrelse, du ønsker

Hjemmelavede müslibarer opskrift

Sunde hjemmelavede müslibarer

Og PS: jeg er altså fortsat ret pjattet med opskrifterne på nemme barer med peanutbutter og tørret frugt  eller rawbarer med tranebær og sesam. De er stadig et langt sundere og mere kalorielet alternativ end de fleste færdigkøbte

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

3 Comments

  1. 11. december 2016 / 18:56

    Gud hvor ser de lækre ud! 😍😍😍

    • Line
      11. december 2016 / 20:36

      Tak Maria – de smager også virkelig godt😄

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *