Seneste indlæg

  • Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret

    Blomkålscurry. Varm, sund og mættende forårsret
  • Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta

    Tomatsalsa med rød peberfrugt og karrypasta
  • Sådan får du brugt dine rugbrødsrester

    Sådan får du brugt dine rugbrødsrester
  • Sund spaghetti carbonára

    Sund spaghetti carbonára

I anledning af pandekagedagen: Sunde pandekager med peanutbutter og bær

I anledning af pandekagedagen: Sunde pandekager med peanutbutter og bær

Valentinsdag, Mors og Fars dag, Black Friday… Mærkedage, jeg ikke har meget andet end et hovedryst til overs over for. Anderledes forholdt det sig, da jeg for et par år siden blev introduceret for pandekagedagen eller “hvide tirsdag”. Jeg er vild med pandekager i alle afskygninger, så dén markering tog jeg hurtigt til mig. Derfor deler jeg på dagen i dag en nem opskrift på lækre, sunde pandekager, der er hurtige at lave og som herhjemme er et stort hit hos både store og små.

Ikke nok med, at dagen er en glimrende anledning til at spise pandekager – traditionen bunder også i et ønske om at mindske madspild. Win-win. Pandekagedagen falder nemlig tirsdag efter fastelavnssøndag, hvor man ifølge den kristne tradition gjorde klar til at faste i de 40 dage op til påske. Inden fasten blev indledt, skulle lagrene med smør, æg, mel og mælk tømmes. De råvarer kunne nemlig ikke holde sig til efter fasten og var bandlyste i de 40 dage. Lidt hårdere vilkår end 5:2 kuren, trods alt…

Jeg elsker de helt traditionelle pandekager bagt med hvidt mel, sukker, mælk, øl og æg. Allerhelst med en klat iskold vanilleis inde i den dampende varme pandekage. Men den opskrift, jeg deler her, er på sunde pandekager, som vi her i huset ofte spiser som en eftermiddagssnack.

Det skal du bruge til 4-5 små sunde pandekager

  • 2 spsk. frosne bær (eller friske)
  • 1 godt moden banan
  • 2 æg
  • 1 spsk. havregryn
  • 2 spsk. mel (brug f.eks. mandelmel, almindelig hvedemel eller boghvedemel)
  • 1 nip kanel
  • 1 spsk. peanutbutter

Opskrift sunde pandekager

Sådan laver du sunde pandekager med peanutbutter og bær

  1. Giv de frosne bær et opkog eller 2 minutter i mikroovnen. Hvis du bruger friske bær, kan du udelade dette.
  2. Mos eller blend bananen og bland alle de øvrige ingredienser i. Jeg bruger en stavblender.
  3. Varm 2 spsk. fedtstof op på en pande. Jeg steger i kokosolie fordi jeg synes, det er nemt at arbejde med og giver et dejligt pift til smagen. Men smør eller en anden type olie er også fint.
  4. Læg dejen i klatter á 2-3 spsk. på panden og steg ved middelhøj varme (dvs. 6-7, hvis 10 er max).
  5. Vend pandekagerne, når kanterne er blevet faste og de begynder at boble. De skal have ca. 4 minutter på den første side og 2 min på den anden. Pas på, at de ikke får for lang tid – så bliver de tørre.
Opskrift Sunde pandekager med banan

Da pandekagedejen i sig selv er godt smagsmættet, behøver der faktisk ikke at komme fyld på. Men lidt frugt eller knasende nødder ovenpå gør dem ekstra indbydende både at se på og at sætte tænderne i.

Du kan også bruge sirup eller de kalorielette Zero Topping fra Bodylab. På billedet her er det varianten med hindbærsmag, men deres karamelsauce er en anden af mine favoritter.

Sunde pandekager med bær opskrift

Indlægget indeholder affiliate links

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags