Seneste indlæg

  • Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller

    Fuldkorn er guldkorn. Men hvorfor? Og min yndlingsopskrift på grove gulerodsboller
  • Dahl med røde linser og grøntsager

    Dahl med røde linser og grøntsager
  • Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos

    Bøf stroganoff med grøntsager og rustik mos
  • Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

    Mig og min yndlingsingrediens: Monia Magdalena og den sunde avocado

Sunde og mættende rødbededeller med quinoa

Sunde og mættende rødbededeller med quinoa

Da jeg for et par uger siden skrev om min uge med blodsukkerstabiliserende kost, var der et billede af nogle rødbededeller. Efterfølgende kunne jeg se, at mange ledte efter opskriften via bloggens søgefunktion. Det kom der ikke noget ud af, for opskriften lå her ikke. Men det gør den nu. De her mættende og sunde rødbededeller med quinoa smager godt, er supernemme at lave og er også et hit hos familiens børn.

Rødbededellerne kan spises som et alternativ til almindelige frikadeller f.eks. sammen med en salat med grønne og hvide bønner og et stykke groft brød. Eller en kartoffelsalat, når årstiden er til den slags. Du kan også bruge dem som tilbehør til et stykke kød eller fisk. Tag gerne dellerne med på madpakken – de smager også glimrende kolde.

Jeg har brugt quinoa, som er sunde og proteinrige frø, der smatter lidt ud og derfor giver farsen en god konsistens. Du kan udskifte dem med f.eks. (fuldkorns)ris eller linser.

Opskriften her giver en ret stor portion, men de kan fint fryses. Rødbededellerne tør op på et par timer, så du kan tage dem direkte fra fryseren til madkassen, hvor de både bringer lykke til frokost og samtidig fungerer som et køleelement.

Det skal du bruge til ca. 35 rødbedefrikadeller

  • 3 dl rå quinoa (ca. 7 dl kogt)
  • 500 g rødbeder
  • 300 g løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4,5 dl havregryn
  • 2 tsk. salt
  • 6 æg

Sådan laver du sunde rødbededeller med quinoa

1. Kog quinoafrøene i en halv liter vand i 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad dem trække i 10 minutter under låg.

2. Rengør imens rødbederne og riv dem groft.

3. Hak løg og hvidløg fint.

4. Bland alle ingredienserne i en stor skål og rør farsen sammen.

5. Du kan stege rødbededellerne med det samme eller lade farsen hvile i køleskab (eller fryser) i mindst en halv time. Farsen er nemmere at arbejde med, når den er kold, men det er ikke strengt nødvendigt for resultatet.

opskrift sunde rødbededeller med quinoa

6. Tag en stor skefuld fars. Form en rødbededelle i håndfladen og tryk den lidt flad, inden du steger den i en blanding af olie og smør i 7-8 minutter på hver side.

sunde rødbede deller med quinoa opskrift nem

Jeg tror, at jeg snart vil kaste mig ud i en variant med squash – f.eks. med inspiration fra Madfilosofie, der i sidste uge lagde de her squashfrikadeller op, som jeg synes ser vildt lækre ud.

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags