Seneste indlæg

  • Nye udfordringer på vej

    Nye udfordringer på vej
  • Herlige, hypede havtorn

    Herlige, hypede havtorn
  • Nem fiskelasagne med grøntsager

    Nem fiskelasagne med grøntsager
  • Kold sommersuppe med daggammelt brød

    Kold sommersuppe med daggammelt brød

Svampede bananmuffins med choko-karamel

Opskrift bananmuffins choko karamel

Vi er lige vendt tilbage til civilisationen efter en dejlig uge med mine forældre i deres sommerhus ved den nordjyske vestkyst. En dag blev vi kagesultne, men havde ikke fået købt en pose sukker. Og på de kanter er der altså langt til nærmeste købmand. Jeg gik derfor på jagt efter alternativer i sommerhusets skuffer og skabe. Det blev til denne omgang virkelig lækre svampede bananmuffins med choko-karamel, som i stedet for sukker er sødet med bananer, dadler og guldkarameller.

Bananmuffins med choko-karamel opskrift

Nogle vil nok mene, at de er til den vamle side, for de er fyldige, svampede og med mange chunks. Men så længe man nøjes med at spise en enkelt er de toplækre. Min kagesultne mand præsterede dog uden problemer at fråde tre stk. til eftermiddagskaffen.

Bananmuffins med choko-karamel – Det skal du bruge

  • 4 modne bananer
  • 75 gram smør
  • 80 g guldkarameller (14 stk.)
  • 80 g mørk chokolade
  • 50 g tørrede dadler
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 1 dl surmælksprodukt (jeg brugte A38)
  • Ca. 13 muffinforme
Bananmuffins med choko-karamel opskrift

Sådan laver du bananmuffins med choko-karamel

Tænd ovnen på 180 grader

Mos bananerne med en gaffel. Smelt smørret og guldkaramellerne. Hak chokoladen og dadlerne groft. Bland mel, vanillesukker og bagepulver

Bananmuffins med choko-karamel opskrift

Pisk æggene skummende og tilsæt bananerne. Rør de øvrige ingredienser heri, bortset fra chokoladen, som først tilsættes, når dejen er jævn. Ellers bliver den mere pulveriseret og ikke i chunks (hvilket dog også kan have sin berettigelse, hvis det er sådan, du foretrækker det)

Bananmuffins med choko-karamel opskrift

Fordel dejen til kanten i muffinforme –  2-3 spsk. i hver

Bananmuffins med choko-karamel opskrift

Bag kagerne i 20-30 minutter indtil de er netop gennembagte. Bananernes svampede konsistens kan snyde, så brug en kødnål, tandstikker eller lignende til at tjekke, om de er færdige. Der må ikke sidde dej på kødnålen, hvis du stikker den ned midt igennem en muffin

Bananmuffins med choko-karamel opskrift

Kagerne opbevares i køleskabet og kan også sagtens fryses

Andre lækre muffinsopskrifter her på bloggen er f.eks. mine sunde squashmuffins, jordbær-rabarbermuffins eller grønne proteinmuffins

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

Grov tærte med laks og spinat. Nem og sund madtærte

læs videre

Tags