Fyldig og svampet chokoladekage med mandler

Fyldig og svampet chokoladekage med mandler

I dag er det min fødselsdag🇩🇰 Der bliver dog hverken tid til fødselsdagsboller eller kagemand, for jeg tilbringer hele dagen på Journalisthøjskolen, hvor vi i aften har deadline på det magasintema, som vi har siddet begravet i de seneste uger. For at peppe arbejdsdagen op har jeg medbragt en svampet chokoladekage med mandler til mine medstuderende. Den er perfekt snasket og fyldig, og den plejer altid at være en succes.

Kagen er tilmed superenkel at lave, så selvom det ikke er så tit, at de fuldfede fristelser finder vej her til bloggen, så skal I ikke snydes for opskriften.

Jeg synes, at en chokoladekage er allerbedst, når den er en smule underbagt. Det kan du selv styre vha. bagetiden. Så giv den lidt længere tid i ovnen, hvis du ikke er til en svampet midte.

Det skal du bruge

  • 500 g mørk chokolade
  • 225 g smør + lidt til formen
  • 3 æg
  • 230 g brun farin
  • En lille kop stærk kaffe
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 7 spsk mel
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g mandler
  • En firkantet form på ca. 30×25 cm

svampet chokoladekage med mandler opskrift snasket kage chokolade

Sådan laver du svampet chokoladekage med mandler

Tænd ovnen på 185 grader (almindelig ovn)

Hak halvdelen af chokoladen til stykker på størrelse med en ært og sæt dem til side. Bræk den anden halvdel i grove stykker og smelt dem ved svag varme i mikroovnen sammen med smør. Du kan også bruge en lille gryde og gøre det på komfuret

Pisk æg, brun farin og kaffe til det bliver luftigt

Tilsæt den smeltede smør/chokoladeblanding

Bland mel, salt og vaniljepulver og sigt det ned i dejen. Vend forsigtigt rundt

Dæk mandlerne med vand og giv dem et opkog i mikroovnen. Lad dem køle lidt og smut dem så

Tag et par håndfulde mandler fra til pynt. Hak resten groft og bland dem i dejen

Smør formen og fordel dejen deri. Tryk mandler fast i toppen af kagen og bag den i ca. 20 minutter, til den netop er fast

svampet chokoladekage med mandler opskrift snasket kage chokolade

Kagen smager allerbedst, hvis du kan lade den stå og sætte sig til dagen efter. Til gengæld er den så fyldig og snasket at du ikke behøver at servere f.eks. creme fraiche eller is til for at få en fuldendt smovse-mundfuld

svampet chokoladekage med mandler opskrift snasket kage chokolade

Print Friendly, PDF & Email
Follow:

4 Comments

  1. Heidi
    21. september 2018 / 14:53

    Uh, den ser lækker ud – nu ved jeg, hvad jeg skal bage til mine kollegaer på søndag i anledningen af min fødselsdag

    • 22. september 2018 / 13:39

      Tak😊 Jeg er sikker på, at den vil falde i god jord hos dine kollegaer. Tillykke med dagen🇩🇰😃

  2. 23. februar 2018 / 11:01

    Ihh tillykke med din fødselsdag 🇩🇰 Den ser lækker ud den kage. Chokoladekage går man aldrig fejl af. Hav en dejlig fødselsdag.

    • 24. februar 2018 / 18:35

      Mange tak Malene😄 jeps – chokoladekage er altid skønt og den her er så lækker😉 Knus herfra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.