Seneste indlæg

  • Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag

    Katrine Klinkens skrubbe på en tirsdag
  • 6 gode til campingturen

    6 gode til campingturen
  • Tærte med løg og tomater

    Tærte med løg og tomater
  • Malene og de supersunde tomater

    Malene og de supersunde tomater

Tærte med løg og tomater

Tærte med løg og tomater

Malene fra bloggen Helt op til månen har valgt, at månedens yndlingsingrediens er tomater.

Det var valgvalgt, for de smager virkelig godt lige nu. Så jeg har nydt at sætte ekstra fokus på de sunde, saftige bær.

Mit bud på en opskrift med månedens yndlingsingrediens er en tærte med løg og tomater. Tærter er altid et hit herhjemme, og når den er proppet med grøntsager og bagt med en grov bund, så gør det ikke noget, at der også er en del smør i dejen.

Tærten er her serveret med en pose blandede klar-til-skålen salatblade, som er vendt med balsamico og drysset med pinjekerner. Simpelt, lækkert og et dejligt supplement til den cremede tærte.

Sådan laver du en grov tærte med løg og tomater

Jeg har bagt tærten med en fuldkornsbund. Du kan også lave den med en klassisk tærtebund eller f.eks. med en havregrynsbund. Skal det gå stærkt, kan du bare købe en rulle tærtedej, som er klar til brug (men vælg én der er lavet af ordentlige råvare og som ikke er proppet med palmeolie).

Du skal bruge 300 g løg i alt. De bliver ristet på panden, hvilket gør dem bløde og karameliserede. Det giver et ordentligt skud af den eftertragtede umami til tærten.

Bland løg, rødløg og hvidløg, sådan som jeg har gjort, eller brug, hvad du har. Dog er jeg ikke sikker på, at den bliver populær, hvis du udelukkende bruger hvidløg…

Tærte med løg og tomater

Ret Tilbehør
Keyword Fuldkorn, Tærte
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter

Ingredienser

Grov tærtedej

  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl grahamsmel eller anden fuldkornshvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • 75 g koldt smør
  • 1 æggeblomme gem hviden til fyldet
  • 2-3 spsk. koldt vand

Tærtefyld

  • 3 rødløg
  • 3 almindelige løg
  • 2 fed hvidløg
  • 15 g smør
  • 0,5 spsk. olie
  • 3 store tomater ca. 350 g
  • 3 æg + æggehviden fra tærtebunden
  • 2,5 dl hytteost
  • 1 dl mælk
  • lidt salt og peber
  • 3-4 kviste frisk timian eller 1,5 tsk. tørret
  • 75 g cheddarost eller en anden god gratineringsost

Sådan gør du

Grov tærtebund

  • Bland de to typer af mel med salt.
  • Tilsæt smørret i små stykker og smuldr det ind i dejen. Det er lettest, hvis du bruger en røremaskine med K-spade eller en foodprocessor.
  • Bland æggeblomme og vand i smuldredejen og saml den hurtigt. Du skal ikke ælte den.
  • Form dejen til en kugle, tryk den lidt flad og lad den hvile tildækket i køleskabet i en halv time. Forbered løg og tomater imens (se nedenfor).
  • Tænd ovnen på 225 grader (almindelig varme).
  • Rul tærtedejen ud, når den er færdig med at hvile og tryk den over i en tærteform. Du behøver ikke at smøre formen først.
  • Prik huller i tærtebunden med en gaffel og forbag den i 10 minutter. Skru dernæst ned til 200 grader.

Tomat- og løgfyld

  • Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
  • Pil og hak hvidløg.
  • Smelt smørret på en pande. Tilsæt olie og skru ned til middelhøj varme. Rist løg og hvidløg i ca. 10 minutter til de er møre og søde. Når dampen fra panden ikke længere river i øjne og næse, er de færdige.
  • Vask tomaterne og skær dem i skiver.
  • Pisk æg, hytteost, mælk, salt og peber.
  • Læg først løgblandingen på den forbagte tærtebund. Hæld dernæst æggemassen over og pluk timian hen over tærten.
  • Fordel tomatstykkerne i overfladen og drys med revet ost øverst.
  • Bag tærten ved 200 grader i 30-35 minutter til æggemassen har sat sig og osten er gylden.

Print Friendly, PDF & Email
Nyhedsbreve fra Mad-til-mor
Vil du have inspiration til at lave simpel og sund hverdagsmad året rundt?

Hver måned sender jeg et nyhedsbrev, hvor jeg fortæller om sæsonens råvarer og giver dig tips til at bruge dem.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen og jeg lover, at jeg ikke spammer dig med mails.

Når du tilmelder dig, får du samtidig min e-bog med 8 sundere varianter af familiens hverdagsfavoritter .

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags